Larsson går till fienden

Chockbeskedet i Skåne: ’Henke klar för Bois i dag’

Här är nyheten som slår ner som en bomb i fotbolls-Sverige: Sportbladet kan avslöja att Henrik Larsson, 38, tar över som ny huvudtränare i Landskrona Bois.

– De är överens och kontraktet skrivs under i dag, säger en källa nära Henrik Larsson till Sportbladet.

Landskrona kommer att presentera sin nye tränare på en presskonferens 13.30 i dag.

Foto: Foto: BJÖRN LINDGREN
LÄMNAR OLYMPIA I dag skriver Henrik Larsson på och blir Landskronas nye tränare. Han lämnar Olympia i Helsingborg och flyttar två mil söderut.

Superettan blir bara hetare och hetare: Rikard Norling och Janne Andersson har redan gjort klart med Assyriska respektive Örgryte IS.

Och nu kan Sportbladet avslöja att Helsingborgs och landslagets förre världsspelare Henrik Larsson blir ny huvudtränare i Landskrona Bois.

”En bra chans”

– Henke presenteras på tisdag, de (Bois) och han är överens och kontraktet kommer skrivas på i dag, säger en källa nära Henrik Larsson till Sportbladet.

Övergången omgärdas av stort hemlighetsmakeri. Enligt Sportbladets uppgifter har en liten grupp personer inom Landskrona Bois bearbetat Henrik Larsson under ett par veckor.

Drivande ska klubbens ordförande Kenneth Håkansson, som också sitter i förbundets och SEF:s styrelser, ha varit.

– Henke tycker att det här är en bra chans att få bli huvudtränare direkt. Hans brist på utbildning ställer inte till något problem i superettan och jobbet passar bra geografiskt, säger Sportbladets källa.

Henrik Larsson är starkt förknippad med Helsingborg. Ett par mil söderut ligger Landskrona. Och det finns en påtaglig rivalitet mellan de båda Skåneklubbarna.

– Landskrona vet att det kommer bli en riktig hajp av det här.

Längden på Henkes nya kontrakt är enligt Sportbladets källa två år. Det är inte klart vem som blir assistent, men förmodligen går uppdraget till någon befintlig tränare inom Bois.

Hoppas på nya spelare

För ungefär en månad sedan sparkade Landskrona dåvarande tränaren Anders Linderoth. En handfull kandidater har varit aktuella. Men efter 4–5 träffar med Henrik Larsson föll valet på den förre Barcelona- och Manchester United-stjärnan.

– Nu hoppas Landskrona att Henrik Larssons närvaro ska locka intressanta spelare till klubben.

Sportbladet har sökt Landskronas ordförande Kenneth Håkansson samt Henrik Larssons agent Rob Jansen utan framgång.

Landskrona BoIS har kallat till en presskonferens på Hotel Öresund 13.30 där den nye tränaren kommer att presenteras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan