Fotboll

SÄLJSKAPSRESAN

FOTBOLL

Utan kontrakt – nu visar de upp sig på gruppresa i Turkiet

De har nobbats av Hammarby, Örebro och Gais – nu försöker ”Swedish All Stars” bli upptäckta i Turkiet.

I dagarna förväntas det ihoprafsade laget få klart det som alla allsvenska klubbar vill åt:

En match mot en europeisk toppklubb.

De är marinblå och vita, men kan inte ens namnet på alla sina lagkamrater.

I nuläget är fjorton kontraktslösa spelare i Turkiet för att träna och spela matcher. Och målet är inte nödvändigtvis att vinna, utan att synas.

– Vi har en jävla massa idéer. Det är dags att göra nya grejer, för det är för stelt i svensk fotboll, säger initiativtagaren Hasan Cetinkaya.

Varför ska spelarna åka till Turkiet?

– Det är bättre att de är här än ute i skogen i Sverige och springer. Där är det inte många som märker dem. Sen är det bra faciliteter och träningsmöjligheter, så det är win-win för alla.

Får köpa biljett

Lägret i Antalya fylls hela tiden på med nya nobbade spelare. De får betala flygbiljetter själva men bjuds på hotell, mat och välskötta planer. Andres Vasquez och Abgar Barsom är redan där, snart landar Kristoffer ”Poppen” Björklund. Projektet är unikt i svensk fotboll och så oprövat att spelarna själva missat flera detaljer.

Som när de ska åka hem.

– Ingen aning, jag tog en öppen biljett. Två veckor? Tre, kanske? Vi får se hur det blir, säger David Durmaz som i somras lämnade Malmö FF efter en trasslig tid.

Möter topplag

Som morot är svenskarna utlovade spel mot tufft motstånd. Nu är åtminstone tio storklubbar i Antalya, en av dem försöker hitta ett passande datum för en match. Hasan Cetinkaya förväntar sig att ro i land allt före helgen.

– Det är ett topplag i Europa som vill möta oss. Frågan är om det är smart att spela mot ett sånt bra lag, man kan ju inte bara plocka ihop elva killar så funkar det direkt. Men det ska bli av, säger han.

Om ni ska möta typ Sjaktar Donetsk eller CSKA Moskva måste ni ha ett namn. Vad heter ni? Swedish All Stars?

– Alltså, vi är ju inget riktigt lag. Men du kan kalla oss Swedish All Stars, gör det.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!