”Lita på oss”

AIK-tränaren Mikael Stahre talar ut: ”Lita på oss, bli inte ledsna. Vi vet vad vi gör”

AIK-tränaren Mikael Stahre talar ut efter alla förändringar i laget: ”Lita på oss, bli inte ledsna och sentimentala. Vi vet vad vi gör” säger han till Sportbladet.
AIK-tränaren Mikael Stahre talar ut efter alla förändringar i laget: ”Lita på oss, bli inte ledsna och sentimentala. Vi vet vad vi gör” säger han till Sportbladet.

Uttrycket ”2LAX9” är historia.

Verkligheten är i kapp AIK – vars guldlag håller på att splittras.

Men tränaren Mikael Stahre står stark i blåsten och manar till lugn inför säsongsstarten.

– Bli inte ledsna eller sentimentala. Lita på oss, vi vet vad vi gör, säger Stahre i ett uttalande riktat till AIK:s fans.

Det är nu den stora utmaningen börjar för AIK. SM-guldet och Cupsegern kommer aldrig ge klubben sportslig framgång igen – det är nuet och framtiden som upptar en stor del av Mikael Stahres tankeverksamhet.

Stahre: ”Jag ser det här som en utmaning”

– Man kan välja hur man vill se det: antingen är man rädd och börjar tvivla. Eller så ser man det som en stor utmaning. Vilket jag gör, säger Mikael Stahre till Sportbladet efter ett gympass.

Ivàn Óbolo, Daniel Örlund, Markus Jonsson och Mikael Thorstensson har redan lämnat svenska mästarna. Och förhandlingar gällande Jos Hooiveld pågår med Celtic.

Så, Mikael, är AIK på väg att splittras?

– Alltså, jag är medveten om att svenska klubbar inte står högst upp på näringskedjan. Men alla spelare som har kontrakt väljer man att sälja, man ”tappar” dem inte. Jag och Björn (Wesström, sportchef) är 100 procent synkade och jobbar för långsiktig och kortsiktig framgång för AIK.

Det tvivlar nog ingen på. Men har du förståelse för de som är oroade? Det väntar trots allt en lång säsong med Champions League-kval.

– Visst kan jag förstå att det utifrån kan se lite...ja, kämpigt ut. Men jag tycker inte att man ska bli ledsen eller sentimental. Lita på oss i stället, vi vet vad vi gör och jobbar stenhårt för AIK.

Jos Hooiveld då. Förbereder du dig på en säsong utan honom?

– Det har varit snabba puckar med Jos, och det är inte omöjligt att han försvinner. Men än så länge är han AIK:s spelare och följer med till Singapore nästa vecka.

Mikael Stahre fortsätter:

– Det verkar som att du tror att vi kommer vara en man kort i premiären? AIK har trots allt en tränare som ska göra skäl för lönen också.

Efter den otroligt framgångsrika fjolårssäsongen är förväntningarna stora på AIK inför 2010. Mikael Stahre pratar mycket om ”ryggrad”.

Kan du förklara?

– Har man byggt upp något bra som funkar, en ryggrad, så klarar man sig utan enskilt viktiga spelare utan att falla ihop. Även om vi säljer både Ivàn och Jos så blir det ingen revolutionerande förändring i AIK, vi har vårt sätt att spela. Det gäller att få ut max av de spelartyper vi har.

Ja, tränaren ska väl göra skäl för lönen också...

– Exakt. Den tjocka tränaren. Haha.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN