Emma Berglund korsbandsskadad – igen

FOTBOLL

Landslaget har drabbats av ett tungt avbräck.

Emma Berglund, 29, har åkt på en korsbandsskada och kommer nu bli borta från spel en längre tid.

– När allvarliga skador inträffar känner man starkt för spelaren och människan, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Efter två säsonger i FC Rosengård lämnade Emma Berglund damallsvenskan för en flytt till Paris Saint Germain.

Men nu har hennes proffsäventyr drabbats av ett rejält bakslag. Förbundet meddelar att den rutinerade mittbacken drabbats av en korsbandsskada och därmed kommer bli borta från spel en längre tid.

– MRT visar en isolerad korsbandsskada som kommer hålla Emma borta från fotboll en längre period, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Ersättare från Linköping

Nu väntar en operation för Emma Berglund som drabbats av en korsbandsskada även tidigare i karriären, inför EM på hemmaplan 2013.

– Det är alltid riktigt tråkigt när det blir skador men tyvärr finns de i idrotten. När allvarliga skador inträffar känner man starkt för spelaren och människan. Jag hoppas att så snart det är möjligt få se Emma tillbaka på planen igen, säger Peter Gerhardsson som kallat in Anna Oscarsson från Linköping som ersättare till landslagets kommande Sydafrika-samling.

– Anna var en av de mest framträdande i U23-landslaget under förra året och en av de spelare som var aktuella inför Sydafrika-samlingen men som hamnade precis utanför truppen. En fysiskt väldigt stark spelare som vi får möjlighet att titta på i Sydafrika, säger Gerhardsson.

ARTIKELN HANDLAR OM