VM-planen: Möter grannlandet på Friends

Janne Andersson: Känns bra att ha viktiga pusselbitar på plats

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
FOTBOLL

Sverige slipar VM-formen mot Danmark på Friends Arena den 2 juni.

Det meddelar Svenska fotbollförbundet som också bekräftar att truppen till mästerskapet i Ryssland kommer att presenteras den 15 maj.

– Det blir väldigt spännande att spela mot ett VM-klart Danmark, säger förbundskapten Janne Andersson.

Janne Andersson fortsätter att lägga pusslet kring förberedelserna inför VM i Ryssland i sommar. Nu står det klart att landslaget slipar formen mot Danmark på Friends Arena den 2 juni.

”Perfekt och spännande”

– Det känns bra att några viktiga pusselbitar börjar landa. Bland annat är det kul att möta ett grannland på ett förhoppningsvis proppfullt Friends Arena, säger Janne Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det blir väldigt spännande att spela mot ett VM-klart Danmark, ett sportsligt perfekt och spännande genrep.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30

Genrep är det dock inte då Sverige även hoppas få till en match mot ett ännu inte namngivet motstånd den 9 juni. Utöver det meddelar förbundet även ytterligare några nya datum i VM-planerna.

Läger i Stockholm

Truppen presenteras den 15 maj i Stockholm och landslagets förberedande läger äger rum den 27 maj till den 3 juni i Stockholm med en andra del 5-10 juni på annan plats i Sverige. Den 12 juni reser laget sedan till Ryssland och Gelindzhik där laget kommer ha sin bas under turneringen.

Premiärmatchen spelas mot Sydkorea den 18 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM