Benfica i blåsväder – anklagas för mutbrott

Foto: Michael Probst / TT / NTB Scanpix
Svenske backen Victor Nilsson Lindelöf tillhörde Benfica när händelsen skulle ha inträffat.

avAndreas Lillhannus

FOTBOLL

Benfica är i blåsväder.

Enligt flera portugiska medier ska myndigheter nu undersöka om storklubben mutat motståndare i slutskedet av säsongen 2015/2016.

”Det är bara smutskastning för att förstöra Benficas rykte”, svarar klubben.

Det var när portugisiska myndigheter utredde fyra spelare från klubben Rio Ave för matchfixning som Benfica blev inblandat.

Två av de fyra spelarna ska ha varit med under ett möte mot Benfica i slutet av säsongen 2015/2016, då alltså Victor Nilsson Lindelöf tillhörde klubben. Utöver den matchen är det ytterligare fyra möten samma säsong som granskas.

”Bara smutskastning”

Enligt portugisiska medier ska affärsmän knutna till Benfica kontaktat ett flertal Rio Ave-spelare inför matchen, som Benfica var tvungna att vinna för att hålla Sporting Lissabon bakom sig.

I ett uttalande slår Benfica ifrån sig:

”De här nyheterna är bara smutskastning för att förstöra Benficas rykte och allt som klubben har vunnit. Fakta och personer som är inblandade är helt påhittade och, och historierna är till och med påhittade på våra konkurrenters sociala medier”.

Även Rio Ave dementerar.

”Precis som tidigare så är sanningen som bortblåst. Vi ser anklagelser i media hela tiden om en händelse som ingen har dömts för. Vi säger: Nog är nog!”.

ARTIKELN HANDLAR OM

SL Benfica