Zlatan vill till Milan: ”Indikationerna ökar”

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic vill lämna LA Galaxy för Milan, enligt Gazzetta dello Sport.

Nu uppges sportchefen Leonardo och Zlatans agent Mino Raiola vara i ”ständig kontakt”.

”Indikationerna ökar – en sista minuten-affär är inom räckhåll”, skriver Gazzettan.

Spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovics fotbollsframtid fortsätter.

Efter att LA Galaxy i söndags missade MLS-slutspelet är svenskens säsong över och i stället har rykten blossat upp om att en återkomst till Europa och framför allt Milan är aktuell igen.

– Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla. Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om, sa Ibrahimovic för en dryg månad sedan.

– Ibra har väldigt nära band till Milan, det vet alla. Vi kan inte förneka att det var mer än en snabb tanke genom våra huvuden eftersom han är extraordinär och har väldigt speciella karaktärsdrag, men just nu är det inte möjligt, dementerade dock Milans sportchef Leonardo kort senare.

”Sista minuten-affär inom räckhåll”

Men nu tycks förhandlingarna vara öppnade igen.

I dag går både Italiens största tidning, Corriere della Sera, och Gazzetta dello Sport ut med uppgifter om att Ibrahimovic har bestämt sig: Han vill lämna Los Angeles Galaxy och i stället ansluta till Milan när januarifönstret öppnar igen.

”Nu har inte Zlatan själv pratat efter att LA Galaxy missade slutspel, men i hans huvud lever Milan-spåret fortfarande. Nu utvärderar Milan Financial Fair Play-reglerna. Men indikationerna ökar – en sista minuten-affär är inom räckhåll”, skriver Gazzettans Carlo Laudisa.

Corriere della Sera skriver att Milan sportchef Leonardo och Zlatans agent Mino Raiola är i ”ständig kontakt” om en återkomst och att Milan kommer att lämna ett besked om Ibrahimovic i klubben i mitten av december.

”Milan känner att Gonzalo Higuain och Patrick Cutrone räcker inte för att kunna hålla en sådan hög nivå under en hel säsong där Milan satsar på både ligan och Europa League”, skriver tidningen.

37-årige Ibrahimovic gjorde 22 mål och sex assist på 27 matcher i Galaxy-tröjan under säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM