Zlatan Ibrahimovic hyllar Kennedy Bakircioglu

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllningarna till Kennedy Bakircioglu ville aldrig ta slut. 

Bland dem som ville hedra Hammarbylegendaren fanns förbundskapten Janne Andersson, Klas-Jan Huntelaar och Zlatan Ibrahimovic.

– Min tid kommer också och då ska vi hänga mer, säger Zlatan. 

Kennedy Bakircioglu har gjort sin sista match på hemmaplan för Hammarby. Hyllningarna visste inga gränser. Innan matchen hedrades ikonen med ett mäktigt jättetifo över hela arenan. 

Efter den fortsatte hyllningarna. 

Över 30 000 stannade kvar på arenan för att tacka av Bakircioglu och nere på planen fanns förutom lagkamraterna flera andra Hammarbyprofiler. 

I en video hyllades mittfältaren dessutom av flera stora namn. Förbundskapten Janne Andersson var först ut och skämtade om att Bakircioglu hade kunnat bli uttagen i landslaget om han fortsatt.

”Inget jag trodde”

I videohälsningen fanns också tidigare lagkamrater som Pa Dibba, Klas-Jan Huntelaar och Zlatan Ibrahimovic. 

– Kennedy, allt har ett slut. Du kommer att börja ett nytt kapitel. Du har haft en fantastisk karriär och gjort det bra var du än kommit. Jag har haft nöjet att lära känna personen och spelare och båda sidorna är fantastiska, sa Ibrahimovic och fortsätter: 

– Jag har en story. När vi spelade i U21 gick du ner till pizzerian, det var en Jack Vegas-maskin och du spelade. Jag tror att du vann 20 kronor och frågade "ska vi ta den eller inte?" och jag sa ta den, det är bättre att ha den än att inte ha den. Du vann 20 kronor och nu när du slutar har du förhoppningsvis mer än 20 kronor, det vet jag att du har. Lycka till med allting, du är bäst. Min tid kommer också och då ska vi hänga mer.

”Kommer att bli väldigt tomt”

Bakircioglu var tagen av stunden och hyllningarna.

– Det är helt underbart. Det var något jag inte trodde. Men det är helt underbart, säger han och fortsätter:

– Zlatan är en vän till mig, vi har spelat ihop. Jag blev kanske mest förvånad över Klas-Jan Huntelaar, att han har tagit sig tid. Det var häftigt.

Även Jiloan Hamad hyllade Bakircioglu stort efter matchen.

– Det går inte att beskriva med ord hans betydelse för Hammarby. Det är liksom dagar, veckor, år av att han är den han är och han har gett allt, även i år när han inte fått spela så mycket. Han är en förebild för oss alla. 

Hur tomt kommer det att bli utan honom? 

– Det kommer att bli väldigt, väldigt tomt. Bara att ha honom i omklädningsrummet är en trygghet, jag tror inte att folk förstår. Man får ett lugn. Vi är ett ganska ungt lag och man ska inte underskatta värdet av att ha en sådan spelare i omklädningsrummet. 

Foto: C More
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM