Stjärnan petad: ”Det är en hård konkurrens”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson sin trupp till Algarve Cup.

Där saknades Julia Karlernäs, som röstades fram till damallsvenskans mest värdefulla spelare förra säsongen.

– Det handlar om konkurrensen i truppen. Hon behöver förbättra sitt spel, det är små marginaler, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

I sommar väntar VM för Sverige i Frankrike. Och som en uppladdning kommer landslaget delta i Algarve Cup vid månadsskiftet.

Damlandslaget ställs den 27 februari mot Schweiz och den 1 mars mot Portugal. Därefter väntar placeringsmatcher.

I dag presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson sin trupp till turneringen.

Bayern Münchens stjärna Fridolina Rolfö fanns inte med, detta på grund av en skada.

– Hon spelade 30 minuter igår och det är på förbättringsvägen. Man får ta ett steg i taget men jag hoppas att hon hinner bli spelklar. Vi vill verkligen ha henne helt 100 när det är väl dags för VM. Hon är en oerhört skicklig fotbollsspelare, säger Gerhardsson.

Hård konkurrens

En annan stjärna som saknar är allsvenskans mest värdefulla spelare, Julia Karlernäs som ledde Piteå till ett historiskt SM-guld förra säsongen. Peter Gerhardsson motiverar sitt beslut så där:

– Det handlar om konkurrensen i truppen. Jag såg hennes spel igår och hon måste förbättra den lite. Det handlar om små marginaler hela tiden. Det blir alltid så när det är dags att ta ut en trupp till mästerskap, att konkurrensen blir hårdare, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Om vi ska titta på någon annan så måste vi välja bort en annan. Men hon är absolut med och konkurrerar om en plats i truppen. Det är därför hon är med i U 23 nu.

”Har varit väldigt skickliga”

Vad kommer ni jobba med lite extra den här landslagssamlingen?

– Vi jobbar på vårt anfallsspel och försöker alltid att vara effektiva i den sista tredjedelen. Fotbollen är alltid en hel helt, för att vinna matcher måste du kunna det defensiva och det offensiva. Försvarsmässigt har vi varit väldigt skickliga, vi har släppt in väldigt få mål.

Vad beror det på?

– Vi har ju spelat med ett högt försvarsspel och dessutom har vi varit aggressiva, oavsett motståndare, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Sportbladet.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Karlernäs röstades fram till damallsvenskans mest värdefulla spelare
Publicerad: