Salas flickvän om sorgen: ”Har mått fruktansvärt dåligt”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Det var 23 dagar sedan Emiliano Salas flygplan försvann någonstans över Engelska kanalen.

Nu berättar hans flickvän, volleybollspelaren Luiza Ungerer, för första gången om hans tragiska död.

– Jag har mått fruktansvärt dåligt, när man inte visste var planet var. Det var en plåga, säger hon.

Den brasilianska volleybollspelaren Luiza Ungerer, 31, hade precis flyttat från sitt lag i Nantes till de regerande franska mästarna Béziers Angels.

Den 14 januari firade hon sin födelsedag tillsammans med sin pojkvän, den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Sala, 28, som nyligen bekräftats död efter en flygplanskrasch i Engelska kanalen. Anfallaren hade också säkrat en stor övergång, från Nantes till Premier League-laget Cardiff.

De båda idrottsstjärnorna hade hållit sin relation hemlig. Nu berättar Salas flickvän, Luiza Ungerer, för första gången om sorgen efter ”Emis” död.

– Han sa att han hade träffat Cardiff och att affären var klar, han skulle spela där. Jag blev glad för att han var så lycklig. Det var hans dröm att spela i Premier League, världens bästa liga, säger hon till brasilianska O Globo.

Foto: INSTAGRAM (@luizaungerer)

”Hade hopp till de hittade en kropp”

Hennes födelsedag var den sista gången Luiza såg sin Emiliano vid liv.

Han hade då gjort tolv ligamål för Nantes i Ligue 1, och han låg trea i skytteligan. 150-miljonersflytten till Cardiff var så gott som klar – det enda som fattades var en sista flygresa till Storbritannien, där affären skulle slutföras.

– Jag hade länge hoppet kvar när han försvann, för det var jag tvungen till. Jag hade hopp ända tills de hittade en kropp. Jag har mått fruktansvärt dåligt, när man inte visste var planet var, inte visste vad som skulle hända, när sökandet slutade, vilket inte borde ha skett. Det var en plåga, berättar Luiza Ungerer.

– Jag ska försöka leva för mig och honom. Jag ska försöka vara så lycklig som möjligt, för det hade han velat, fortsätter hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE