Adu bröt AIK:s träningsmatch

Allsvenska klubben spelade oavgjort med New York City

ABU DHABI. AIK:s träningsmatch mot New York City slutade 1–1.

Det största frågetecknet efteråt är Enoch Kofi Adu.

– Det var någonting. Förhoppningsvis är det bara en smäll, vi får avvakta och se, säger tränaren Rikard Norling.

AIK, som är på träningsläger i Dubai, träningsspelade mot New York City i Abu Dhabi i eftermiddags. Den allsvenskan klubben inledde med att missa flera bra målchanser.

Tarik Elyounoussi hade två riktigt bra lägen, men målvakten Sean Johnson räddade. Sedan bjöd Saku Ylätupa på en fin aktion, men även hans försök räddades. Henok Goitom hann även placera en nick utanför innan en kvart var spelad i Abu Dhabi.

– Lite dålig form i dag, jag var lite sjuk innan matchen. Det är synd för man vill verkligen visa upp sig i sådana här matcher. Men efter 15 minuter var jag helt färdig, säger Elyounoussi.

– Men det är inte det som jag gör att jag inte gör mål - absolut inte!

Vad säger du om chanserna?

– De ska sitta. Den första är jag är lite osäker på, men jag tror jag gör rätt när jag skjuter. Men den andra ser nog lite nonchalant ut. Jag tror det var offside. Jag får inte riktigt fart på bollen, han får fingrar på bollen. Men den ska sitta när säsongen är igång.

Hade ont när han klev av

Efter en dryg halvtimme lade sig Enoch Kofi Adu ner på gräset. AIK signalerade nästan omgående för byte. Bilal Hussein ersatte.

Adu haltade av och tog sig för ljumsken och nedre delen av magen. Det syntes tydligt att han hade ont. Det är dock oklart hur allvarlig skadan är för Adu som var en nyckelspelare för AIK under guldsäsongen 2018.

– Det var någonting. Förhoppningsvis är det bara en smäll, vi får avvakta och se. Han fick en smäll på träningen på liknande ställe, säger tränaren Rikard Norling.

Man ska inte vara orolig över Adu?

– Jag hoppas inte det.

Fint mål av Mitrita

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när New York City, där Anton Tinnerholm spelade från start, tog ledningen.

Alexandru Mitrita blev fri framför Oscar Linnér och sköt in bollen högt. Bara minuter senare kom dock kvitteringen.

AIK-förvärvet Saku Ylätupa fick bollen i straffområdet och ordnade en straff. Daniel Sundgren var kylig och sköt in 1–1.

Nyförvärven debuterade

I den 63:e minuten genomförde AIK ett trippelbyte där Ylätupa, Rasmus Lindkvist och Elyounoussi byttes ut. Heradi Rashidi, Chinedu Obasi och Christos Gravius hoppade in. Därmed fick nyförvärven debutera.

AIK gjorde ytterligare byten. De spelarna som var kvar på planen genom hela matchen var Sundgren, Sebastian Larsson, Per Karlsson och Linnér.

Den allsvenska klubben har en träning kvar i imorgon innan man åker hem tidigt på söndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.