Ronaldo hjälte när Real Madrid vann VM för klubblag

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Världens bäste fotbollsspelare fixade vinsten i VM för klubblag.

Cristiano Ronaldo sköt matchens enda mål när Real Madrid besegrade brasilianska Gremio.

– Resultaten talar för sig själva. Det här var en titel vi ville ha. Madrid har aldrig tidigare vunnit fem titlar på ett år, säger Ronaldo.

Förra veckan fick Cristiano Ronaldo ta emot Ballon d’Or - priset till världens bästa fotbollsspelare. Det var femte gången han fick ta emot priset, han har lika många som Lionel Messi.

Ronaldo blev hjälte för Real Madrid i VM för klubblag. Portugisen gjorde matchens enda mål i 1–0-vinst mot Gremio. Målet kom i början av den andra halvleken. Ronaldo sköt en frispark som gick igenom muren och in i mål.

– Resultaten talar för sig själva. Jag är väldigt lycklig. Laget har varit fenomenalt, säger Cristiano Ronaldo till Real Madrids Twitter.

Historisk vinst

Det är en historisk vinst för Real Madrid eftersom det är första gången en klubb försvarar titeln. Det är sjätte gången klubben vinner VM för klubblag.

Det är femte titeln under ett kalenderår för Real Madrid, det är första gången det sker för den spanska klubben.

– Det är väldigt svårt att vinna så många titlar. Men vi har mycket talang i laget och vi kommer fortsätta kämpa. 2017 har varit ett fantastiskt år för alla, säger Raphaël Varane.

53 mål har det blivit för Ronaldo det här året.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.