Därför nobbades Ibra: ”Betedde sig som skit”

avMartin Tolén

Foto: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic rasade efter att han inte fick med sig matchbollen efter ett hattrick i PSG-tröjan 2015.

Nu talar domaren Tony Chapron ut om händelsen.

– Zlatan betedde sig som skit, säger Chapron.

Under 2015 gjorde sig Zlatan Ibrahimovic, då i franska Paris Saint-Germain, ovän med den franska domarkåren efter ett utspel efter bortamötet med Bordeaux.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG. Jag är för helvete för bra för er alla, sa en rasande Zlatan då.

Ibrahimovic utspel skapade ett domaruppror i Frankrike med 25 000 påskrifter och kort senare gick svensken ut och bad om ursäkt.

Men händelsen fick ny bensin på elden efter att Ibrahimovic inte fick med sig matchbollen efter ett hattrick mot Nantes. Domaren Tony Chapron höll upp ett finger mot Ibra, med bollen bakom ryggen, vilket fick franska medier att spekulera i en hämnd.

”Betedde sig som skit”

Och nu berättar Chapron själv om händelsen.

I en intervju med franska Canal + säger Chapron att Ibrahimovic uppträdande när han bad om bollen var oacceptabelt.

– Zlatan var en kille som betedde sig som skit. Domaren pratar med alla spelare och måste behandla alla lika. Om jag inte behandlar alla likadant så skulle Zlatan ha krossat mig vilket han gjorde med flera av sina kollegor. Därför saknade jag respekt för honom, säger Chapron.

Ibrahimovic fick dock till slut bollen med sig hem.

Bara timmar efter slutsignalen mot Nantens publicerade svensken en bild på matchbollen, fastspänd i ett säte, på väg hem tillsammans med bildtexten: ”Om det är någon som undrar var bollen är…”.

ARTIKELN HANDLAR OM