”Blir faktiskt besviken och irriterad”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Pontus Jansson fick kritik av Leedsfansen efter Sportbladets artikel. 

Nu slår landslagsbacken tillbaka. 

– När folk säger att jag är oärlig och inte står för vad jag säger blir jag faktiskt besviken och irriterad, säger han. 

Leeds ledde Championship efter en bra start på säsongen, men tappade sedan allt och slutade på 13:e plats. 

När Pontus Janssons framtid i klubben har kommit på tal under landslagssamlingen har han sagt att han gärna vill ta steget upp till Premier League med klubben. 

– Det enda jag vet är att jag ska stanna i England. Det ska bli mycket till för att jag ska lämna England. Jag trivs jättebra i Leeds. Men jag vill se ambitionerna, att nu är det fan dags att ta steget upp till Premier League, sa han till Sportbladet för en dryg vecka sedan.

”Inte en jävel som skrev det”

Artikeln spred sig till England och kritiken på sociala medier blev hård efter att det framstått som att Jansson vill lämna Leeds för Premier League. 

– Jag blev kraftigt felciterad i engelsk press. Jag fick en fråga av en journalist vad jag tänker om Premier League och jag svarade att min dröm är att spela i Premier League men jag har också alltid sagt att min dröm är att göra det med Leeds. Men det var det inte en jävel i England som skrev. När man använder Google Translate kan det bli fel, säger Jansson och fortsätter: 

– Jag har alltid varit ärlig, folk kan kasta skit på mig att jag är en dålig spelare och sådant, det kliar mig inte någonstans. Men när folk säger att jag är oärlig och inte står för vad jag säger blir jag faktiskt besviken och irriterad. Jag har sagt sedan dag ett i England att Leeds har räddat min karriär och jag kommer att vara evigt tacksam för det och göra allt för klubben så länge jag är där.

”Kommer alltid svara ärligt”

Jansson är känd för att vara frispråkig och kommer inte att ändra på det trots felciteringen i England.

– Jag är mig själv och kommer alltid att svara ärlig på frågor. Det är väl skönare att ha sådana spelare än spelare som står och säger "inga kommentarer" och inte svarar på något. Jag kommer aldrig att ändra mig själv så länge jag spelar fotboll och kommer alltid att svara ärlig. Det har jag gjort den här samlingen också, det är bara det att de ansiktena där borta har använt Google Translate och allt har blivit fel. Det är därför jag är lite irriterad på det, säger han.

Sveriges trupp till fotbolls-VM i Ryssland 2018 00:51

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

ARTIKELN HANDLAR OM