AIK:s glädje efter Zlatan-beskedet

”Hade inte varit speciellt lämpligt”

avAndreas Käck

Zlatan-statyn ska resas i Malmö, inte utanför Friends Arena.

Då jublar AIK.

– I och med att det är en person som inte har en AIK-koppling så tror vi inte att det varit speciellt lämpligt, säger klubbens tillförordnade vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Under söndagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att statyn av Zlatan Ibrahimovic inte kommer resas utanför nationalarenan Friends Arena, som planerat, utan i Malmö – stjärnans hemstad.

– När vi vägde in Malmö stads och MFF:s aspekter, och inte minst deras stora engagemang, i resonemangets vågskål kändes det rätt redan från början. Därför är det väldigt glädjande att nu meddela att allt talar för att det verkligen blir av, att manifestera vad Zlatan gjort för Sverige och att göra det i staden som den sagolika berättelsens första kapitel skrevs, sa Håkan Sjöstrand, SvFF:s generalsekreterare, i ett uttalande.

Zlatan själv kände också glädje.

– Det känns bra, sa han.

Foto: BILDBYRÅN

”Är det bästa som vi ser det”

Även AIK känner glädje.

Stockholmsklubben – som spelar sin hemmamatcher på just Friends Arena – anser inte att det hade varit lämpligt med en staty föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför arenan.

– Vi tycker att statyn på en spelare bör vara placerad på hemort, det är det bästa som vi ser det, säger klubbens tf. vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Han bekräftar också att man fört en dialog med SvFF gällande statyn och då ”berättat sin syn på saken”.

Även AIK:s ordförande, Eric Ljunggren, uttalar sig för Fotbollskanalen.

”Personligen misstänker jag, utan att ha frågat honom, att även Zlatan är glad över detta kloka beslut”, skriver han i ett sms.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM