Özcan: ”Malmö har samma problem som vi, om inte värre”

Publicerad:

FOTBOLL

Seger mot Djurgården hemma med 3–0.

Efter flera tunga förluster lägger tränaren Özcan Melkemichel favoritskapet på Malmö FF.

– Malmö har likadana problem som vi har, om inte värre. Hade jag varit i Malmö hade jag sett problemen mycket större, säger Melkemichel.

Djurgården och Malmö FF har möts två gånger redan den här säsongen. Dif vann hemma med 3–0 den 18 april. Sen vann MFF i Skåne med 1–0 den 3 maj.

Sedan den vinsten har Dif spelat fyra matcher utan seger. MFF har vunnit två matcher och förlorat två. Det är två lag som befinner sig i ett ansträngt läge.

– Det är svårt att stå här efter åtta poäng och säga massa saker, ”om att vi har gjort bra prestationer hit och dit”. Det är ingen som kommer att tro på dig. Vi i gruppen analyserar varje match och det finns en tro i den här gruppen. Vi vet att det finns många saker som vi har gjort jävligt bra, säger Özcan Melkemichel och fortsätter:

– För tre veckor sedan hyllades det här laget, nu är det i ett lag som är i kris. Men vi har ingen kris. Ordet kris kommer från att någon säger något i tv, eller någon tidning skriver det. Jag förstår supportrarna, det är klart att vi också vill ha fler poäng. Men vi är där vi är, vi kan inte ta tillbaka någonting. Frågan är hur vi går vidare?

Foto: BILDBYRÅN

Tog dubbeln 2005

Senast Djurgården vann en titel var 2005, då vann man både ligan och cupen. Sedan dess har klubben varit titellös i 13 år.

– Cupfinalen hade varit viktig oavsett var vi hade befunnit oss i tabellen. Cupen är en sak, serien är en annan. Vi har gjort det bra i cupen och det är därför vi är i final. Den kommer perfekt i det här läget. Sen får vi se efter matchen, säger Melkemichel och fortsätter:

– Förlorar vi finalen, trots att vi har gjort en fantastisk match, är det ingen jävel som bryr sig om hur det såg ut på planen. Det kommer att vara svarta rubriker ändå. Fotbollen är så. Jag ser det som en jättemöjlighet för oss, och jag tror att gruppen känner det med.

”Problemen mycket större”

Djurgårdens tränare skulle inte vilja vara i Malmö FF:s kläder just nu.

– Malmö har likadana problem som vi har, om inte värre. Hade jag varit i Malmö hade jag sett problemen mycket större. Det blir en väldigt intressant final med två lag som inte är riktigt nöjda med sin säsong i allsvenskan hittills. Men båda har gjort det bra tidigare i cupen. Det är klart att matchen är mycket viktig, det är inte alla som får spela om en titel.

Var lägger du favoritskapet?

– Det måste vara på Malmö.

Torsdag 15.00 direkt i kanal 12: Djurgården-Malmö.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.