Rasar inför CL-finalen: ”Är ett skämt”

PL-profilen om biljetterna: ”Löjlig fördelning”

avSimon Sjöstrand

Om tre veckor spelar Liverpool Champions League-final mot Real Madrid.

Då rasar Peter Crouch mot biljettfördelningen.

Det är ett skämt”, skriver Premier League-profilen i sin kolumn i Daily Mail.

Den 26 maj avgörs Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid på Olympiastadion i Kiev.

Arenan rymmer 70 000 åskådare och trycket efter biljetter är högt.

Men många supportrar får klara sig utan.

”Är otillräckligt”

Klubbarna har blivit tilldelade drygt 16 000 biljetter vardera då det Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) valt att reservera resten av platserna till bland annat sponsorer och delegater.

Något som väckt reaktioner bland supportrarna.

Liverpool och Real Madrid kommer att få 16 626 biljetter var, vilket är otillräckligt sett till efterfrågan hos två av världens största supporterklubbar”, skriver Telegraph, som också rapporterar om ilska bland supportrarna.

Nu rasar även Peter Crouch, 37, mot biljettfördelningen.

I sin kolumn i Daily Mail riktar Premier League-profilen och förre Liverpool-spelaren skarp kritik mot Uefa och menar att förbundet hämmar atmosfären på arenan.

Vilken bedrift av Jürgen Klopp och hans Liverpool att ta sig till final, men biljettsituationen är än en gång ett skämt”, skriver Crouch bland annat.

”Löjlig fördelning”

Han fortsätter:

Liverpool-supportrarna hann knappt fira segern i Rom innan de fick reda på hur svårt det skulle bli att få tag på en stol i Kiev. Lite mer än 16 000 biljetter till varje klubb är en löjlig fördelning”.

37-åringen frågar sig också varför Uefa inte ger klubbarna 32 000 biljetter var och resten till företagen.

Jag gillar verkligen inte att vissa människor i Kiev förmodligen kommer att se sin första match någonsin på bekostnad av någon som har följt ett lag i åratal. Jag vet att företagssektorn är en del av den moderna fotbollen och jag säger inte att de borde exkluderas, men att tillägna dem så många platser hjälper verkligen inte atmosfären”, skriver Crouch.