Misslyckades i Watford – nu tar han över PL-rivalen

avDaniel Sörensen

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

Marco Silva har blandat och gett under sina år i England.

Succéstarten i Hull City banade vägen för en flytt till Watford – men där fick han sparken i januari.

Nu är det klart att portugisen ska träna Everton nästa säsong.

Han har haft en brokig karriär, den portugisiske tränaren Marco Silva.

Silva har haft en tendens att endast stanna ett år i de klubbar han jobbar i, det finns gott om exempel. Sporting Lissabon, Olympiacos, Hull City och Watford.

Trots det väljer Everton att ersätta sin före detta tränare Sam Allardyce med just Silva.

– Jag är riktigt stolt över att bli den nya managern i Everton. Jag är exalterad och riktigt glad över att ta mig an den här stora möjligheten för oss som klubb och för mig som tränare, säger han till Evertons hemsida.

Har varit arbetslös sedan januari

Det började bra för Silva i Premier League. Trots att han inte ryckades rädda kvar Hull i ligan 2017 fick han lovord och beröm för sina insatser. Det tog honom till Watford – där han fick sparken efter åtta månader.

Men nu blickar portugisen fram mot den nya säsongen med sin nya klubb – som kom åtta i år.

– Vi har mycket arbete att göra under de kommande månaderna och det är viktigt att förbereda allting på rätt sätt. Jag vet att våra fans har höga förväntningar – de vill ha resultat. Jag vill att de ska bli stolta när de ser laget på planen, säger han.

”Kommer att bli en bra tränare”

Han hyllas av klubbens sportchef Marcel Brands inför den nya säsongen.

– En av de viktigaste sakerna är att han är en man som vill spela attraktiv, anfallande fotboll. Han vill också arbeta med samma struktur som vi redan har här i Everton, och han har redan visat att han vill jobba med unga spelare och utveckla dem. Han kommer att bli en bra tränare för klubben, säger Brands.

ARTIKELN HANDLAR OM