”Vi har bevisat det – vi är bäst i stan!”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Målvakten hjälte – från straffpunkten

Straffdrama i derbyt.

Då blev Ögmundur Kristinsson stor hjälte med en räddning – och ett mål.

– Så jävla skönt, säger Philip Haglund till Sportbladet.

Den 30 juni 2015 skrev Sveriges U21-landslag historia.

De vann, sensationellt, guldet i Tjeckien efter ett straffdrama i finalen mot Portugal där AIK:s Patrik Carlgren klev fram som stor hjälte med två räddningar.

”Hade en bra känsla”

Men i Svenska Cupens kvartsfinal snuvades AIK-keepern på hjälterollen. Hammarbys Ögmundur Kristinsson stal show och rampljus först genom att rädda Jos Hooivelds straff, sedan genom att dundra in den femte och direkt avgörande straffen.

– Efter att jag hade tagit första straffen så hade jag en skön känsla i kroppen. Sen var det bara att slå in bollen i mål. Jag hade en bra känsla så jag tänkte: ”Varför inte?”, säger han till Sportbladet.

Hur var känslan när den gick in?

– Då var jag ganska nöjd alltså…

”Bäst i stan”

Hammarby hade tagit ledningen i derbyt. Arnór Smárason chockade Friends Arena med ett klassmål. Islänningen slog till direkt på Fredrik Torsteinbø långa, svepande crossboll. Därefter kvitterade nämnde Hooiveld till 1-1 men när matchen väl fick avgöras på straffar var det alltså Ögmundur Kristinsson som klev fram.

– Så jävla bra! Det blir drama där i slutet. Straffar … det är lite lottning av det hela. Att Ögmundur får kliva fram och avgöra är underbart, säger Philip Haglund till Sportbladet.

Hur skönt är det här?

– Det är så skönt. Först tar vi Djurgården, sen tar vi AIK. Vi har bevisat att vi är bäst i stan och nu är vi i semifinal i Svenska Cupen.

”Jättebesvikna”

För AIK:s del är alltså cupen över för den här gången.

– Vi är jättebesvikna. Jag tycker inte att vi gör vår bästa match. Matchen över huvud taget är inte så bra. Sen är det ju lite av ett lotteri med straffar. Tungt att förlora ett derby på det sättet. Jag vet inte om det kan bli så mycket tyngre, säger AIK:s Anton Salétros.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.