Hammarby sparkar Nanne Bergstrand

”Är jättenöjda med Nanne”

En elfteplats i allsvenskan och spekulationer om bristande förtroende från spelartruppen.

Nu sparkar Hammarby tränaren Nanne Bergstrand – i valet mellan det eller att förlänga det nuvarande avtalet.

– I det här läget har han ett år kvar på sitt kontrakt och då måste vi bestämma om vi ska förlänga det avtalet och tre-fyra år till är ganska lång tid, säger vd:n Henrik Kindlund till Sportbladet.

Hammarbys allsvenska säsong har kantats med uppgifter om ett bristande förtroende från spelartruppen för tränaren Nanne Bergstrand. Efter att laget slutat på elfte plats i tabellen agerar nu klubbledningen och sparkar 60-åringen.

– Vi har gjort en långsiktig bedömning kring vad vi behöver i vår sportsliga organisation inte bara nästa år utan längre fram också. Då kände vi att det är rätt att göra en förändring inför säsongen 2017, säger vd:n Henrik Kindlund till Sportbladet.

Hur var förtroendet för Nanne på slutet?

– Vi är jättenöjda med Nanne. Han har gjort ett kanonjobb, det är inget sånt, utan det handlar om vad vi tror är klubbens bästa framåt.

”Är en långsiktig plan”

Att uppbrottet sker nu beror enligt Kindlund också på Bergstrands kontraktssituation.

– I det här läget har han ett år kvar på sitt kontrakt och då måste vi bestämma om vi ska förlänga det avtalet och tre-fyra år till är ganska lång tid. Då kan det vara bra att istället få in lite nytt blod, ny energi och ny kraft. Det är ingen kritik mot Nanne på något sätt.

När Nanne tillsattes talade ni mycket om långsiktighet. Vad händer med den nu?

– Från klubbens sida är det absolut en långsiktig plan som vi formulerade redan innan vi plockade in Nanne. Han har under de här tre åren tagit oss från mitten av superettan till mitten av allsvenskan vilket i grund och botten var hans uppdrag. Han har uppnått de mål vi hade.

Ville fortsätta

Vad sa Nanne när han fick beskedet?

– Vi har haft en dialog med Nanne den senaste tiden så det här är ingen stor överraskning för honom tror jag. Jag tror han är jäkligt nöjd med vad han uträttat i Hammarby de här åren. Och det ska han vara.

Ville han fortsätta?

– Det ska han svara på men från vår sidan tror jag absolut att han hade kunnat tänka sig att köra ett år till.

Sportbladet har uppgifter på att stora delar av spelartruppen tröttnat på Nanne. Hade det någon inverkan?

– Nej, det kan jag inte påstå. Vi har inte diskuterat det här med spelartruppen på det sättet. I Hammarby är det inte spelartruppen som avsätter eller tillsätter tränaren.

Vad kommer det kosta för Hammarby att sparka Nanne?

– Det är mellan oss och Nanne.

Men det kommer väl en kostnad, med tanke på att han stod under kontrakt?

– Ja, så är det naturligtvis alltid i sådana här situationer.

Henrik Kindlund berömmer också Kim Bergstrand som har pekats ut som Nannes ersättare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.