Fotbolls-EM 2016

Uppgifter: De Gea i sexskandal

Av: 

Fredrik Jönsson

Libertad Mancini

FOTBOLL

David De Gea anklagas för att vara inblandad i en sexhärva.

Men enligt El Confidencial har polisen inte hittat några bevis.

– Jag säger bara det här en gång, vi kommer inte att prata om det ämnet, säger Aduriz vid Spaniens presskonferens.

Porrfilmsproducenten Ignacio Allende Fernández – även kallad ”Torbe” – greps i april, misstänkt för flera sexbrott, trafficking, utpressning och penningtvätt.

I ett av fallen, där han har varit inblandad, hävdar ett skyddat vittne – en kvinna – att hon har utsatts för sexuella övergrepp.

Mötet ska ha ägt rum på ett hotellrum i Madrid 2012 med två spelare som ska ha tillhört Spaniens U21-landslag, enligt Marca. En av spelarna som pekas ut är Athletic Bilbao:s Iker Muniain, han nämns i flera spanska medier. Den andra nämns inte med namn, men enligt flera spanska uppgifter är det Real Madrids Isco.

De Gea ska ha ordnat mötet

Manchester Uniteds David De Gea, som är aktuell att starta EM-mötet med Tjeckien, uppges ha varit med och ordnat mötet med ”Torbe” på hotellrummet, skriver eldario.es. Men han var aldrig på hotellrummet enligt vittnet.

De Gea nämns en gång till i vittnesmålet. Då hävdar vittnet att De Gea också ska ha försökt att ordna ett möte med kvinnan och fem spelare i Manchester United. Konversationen ska ha ägt rum via WhatsApp.

Inte hittat några bevis

El Confidencial uppger att polisen har gjort en undersökning och inte hittat några bevis som backar det skyddade vittnets uppgifter. Och polisen i Spanien kommer inte att kalla in De Gea, Isco eller Muniain för förhör om inte det kommer fram några bevismaterial mot dem.

Det spanska landslaget höll presskonferens i kväll, men De Gea var inte på plats. I stället satt anfallaren Aritz Aduriz och försvararen Hector Bellerin vid podiet.

– Jag säger bara det här en gång, vi kommer inte att prata om det ämnet, säger Aduriz.

Spaniens mediapersonal stoppade sedan alla andra frågor kring skriverierna om De Gea.

Målvakten förväntas träna med Spaniens landslags i kväll.

Idrottsstjärnorna som varit otrogna

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotbolls-EM 2016

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

David de Gea

Fotbolls-EM