Skulle hämta paket – fick burk med bajs

FOTBOLL

Vidriga hälsningen till Sundsvallsspelaren

Foto: BILDBYRÅN
Eric Larsson.

En burk med bajs med budskapet "Superettan nästa".

Det väntade Gif Sundsvalls Eric Larsson när han skulle hämta ut ett paket på posten.

– En sjuk och konstig grej, säger högerbacken till Sportbladet.

Foto: ERIC LARSSONS TWITTER

Gif Sundsvall inledde säsongen strålande och var efter fem allsvenska omgångar serieledare.

Sedan dess har det dock gått tyngre. Klubben har under seriens andra halva harvat i tabellens nedre regioner, sparkat en av sina tränare och haft ett överhängande nedflyttningshot över sig.

Och efter en märklig incident på måndagskvällen verkar det finnas människor som gör vad som helst för att sätta griller i huvudet på "Giffarna" inför den stundande slutspurten i allsvenskan.

"Blev förvånad"

För när lagets högerback Eric Larsson skulle hämta ett paket på posten fick han en mindre trevlig överraskning. Något som Sundsvalls Tidning var först att skriva om.

– Jag trodde att det handlade om ett par skor men när jag skulle hämta ut paketet så var det en plastburk med bajs i med texten "Superettan nästa", säger spelaren och fortsätter:

– Jag blev lite förvånad.

Vart burken kommer ifrån eller vem som skulle få ut någon glädje av att skicka en burk med bajs till honom har Larsson inga goda gissningar om.

– Jag har faktiskt ingen aning. Det är svårt att spekulera i om den kom från en supporter i ett annat lag eller någon annan.

"Hoppas på burk med godis"

Hur reagerade du när du öppnade paketet?

– Jag ringde mamma direkt och berättade och hon blev ju, som en mamma blir, lite orolig och sa att jag borde anmäla hela grejen. Men jag tänkte inte så mycket mer på det, det var bara en konstig känsla. En konstig grej att vara med om.

Du anmälde inte?

– Nej.

Det kändes inte hotfullt?

– Nej. Det var inte som det som hände Kevin (Walker, red.anm), när han fick en död råtta i brevlådan med dödshot och grejer. Det här var en sjuk och konstig grej bara, men inget hot på det sättet. En märklig händelse.

Med fem omgångar kvar ser läget inte allt för kritiskt ut för Sundsvall som har sex poängs försprång gentemot Helsingborg på kvalplatsen.

– Vi är indragna, absolut, men vi har ett försprång och det hela i egna händer, säger Eric Larsson och kostar på sig att skoja lite:

– Jag hoppas man får en burk med godis i stället när vi klarat kontraktet.

ARTIKELN HANDLAR OM