AIK-lånet stoppas till toppmatchen

Publicerad 2016-10-01

Han får spela.
Men IFK Norrköping vill inte.
Inlånade Niclas Eliasson finns inte med i truppen mot AIK.
"IFK Norrköping anser att det är det bästa beslutet för alla parter.", skriver föreningen på sin hemsida.

Det lossnade aldrig riktigt för 20-åringen i AIK. Talangen från Falkenberg lyckades inte kämpa till sig en ordinarie plats i Stockholmsklubben, och lånades i somras ut till regerande mästarlaget IFK Norrköping. Där har han – omedelbart – hittat rätt och tilldelats en viktig roll i lagbygget.
På söndag ställs klubbarna mot varandra i en glödhet toppmatch. Inför matchen har diskussionen om Eliasson stått i centrum: får ytterspringaren vara med och spela mot klubben som han är utlånad ifrån?

Inga formella hinder

Såväl Peter Hunt, vd i Norrköping, och Björn Wesström, sportchef i AIK, har svarat jakande på den frågan. Det finns inga formella hinder mot att spela Eliasson mot AIK, och klubbarna har heller inte haft något, så kallat, "gentlemen's agreement" angående spelaren.
Men nu väljer alltså Norrköping att på eget bevåg stoppa Eliasson från spel på Friends Arena. 20-åringen är inte med i truppen mot AIK, rapporterar föreningen på sin hemsida.
"IFK Norrköping anser att det är det bästa beslutet för alla parter.", skriver "Peking" men utvecklar inte mer än så.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.