Obasi hyllas av lagkamraterna

avJohannes Hägglund

Nyförvärvet gjorde sitt första mål i AIK-tröjan

Foto: TT

ÖREBRO. Andra tävlingsmatchen på över ett år – då sänkte Chinedu Obasi toppkonkurrenten Örebro.

Efteråt hyllas nyförvärvet, som med sitt mål såg till att AIK bara är fem poäng bakom serieledaren IFK Norrköping.

– En fantastisk spelare. Kul att vi lyckas knyta honom till oss, säger Stefan Ishizaki.

Samtidigt som Göteborg förlorade mot Hammaraby tog AIK tre viktiga poäng i toppstriden, mycket tack vare Patrik Carlgren som räddade en straff vid ledning 1-0 mot Örebro.   

– Det straffen var en gåva från någonstans, men det var skönt att det balanserades upp av en räddning, säger AIK-backen Per Karlsson, som fick gult kort vid straffsituationen.

– Jag pratade med domaren (Kristoffer Karlsson) efteråt och han erkände att han gjorde ett misstag som varnade mig. Jag blev ganska överraskad. Jag var inte med i närkampen. Det måste ha varit någon bakom mig, men alla kan göra misstag, säger Karlsson.

Inledde målskyttet

Vid sidan av Carlgren var Chinedu Obasi AIK:s stora hjälte. 30-åringen gjorde matchens första mål i den 37:e minuten.

– Tre poäng var det viktigaste, men självklart är jag glad för målet, säger Obasi, som har haft skadeproblem de senaste åren.

Under säsongen 2014/15 gjorde han bara sex matcher med Schalke 04, och den senaste matchen han spelade innan han kom till AIK var den 8 november 2014.

– Att kunna spela fotboll betyder mycket för mig. Jag uppskattar varje sekund på planen, säger han, efter sin andra allsvenska match med AIK.

Hur är självförtroendet efter en så lång skadeperiod?

– Jag har spelat på den högsta nivån, men det är förstås tufft att vara borta. Men att spela fotboll är inte direkt mitt problem, säger han och ler.

Hyllar nyförvärvet

Efter 2-0-segern mot ÖSK hyllas Obasi.

– En fantastisk spelare. Kul att vi har lyckats knyta honom till oss, säger Stefan Ishizaki.

– En oerhört skicklig spelare. Duktig på att hålla bollen. Det är skönt som back att veta att man kan passa honom och då gör han något vettigt med den, säger Per Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM