”Tror en plats i anfallet är klar”

FOTBOLL

Hemlighetsfulla svaret: ”Säger inte vem...”

Foto: Marcus Ericsson
Emir Kujovic.

Ny tränare – ny konkurrens om platserna i startelvan.

Men Emir Kujovic tror att Janne Andersson redan har bestämt sig för en av sina anfallare.

– Men jag tänker inte säga vem..., säger han.

Emir Kujovic vann SM-guld under Janne Andersson i fjol.

Nu är duon återförenad i landslaget.

Ett landslag som gör sig redo för sin första tid utan Zlatan Ibrahimovic och där positionerna i startelvan rimligtvis är mer öppna än tidigare.

– Jag tror att hälften av platserna är klara. Lite mer än hälften kanske. Sen har vi några platser som är osäkra. Och det kan dyka upp skador också, som med Albin (Ekdal), som öppnar upp för andra, säger Kujovic.

”Läge att kliva fram”

28-åringen har fått sparsamt med speltid i sina nya klubb, belgiska Gent, men tror inte det hämmar hans chanser att starta VM-kvalpremiären mot Nederländerna nästa tisdag.

– Det är tidigt på säsongen och det är flera spelare här som har bytt klubb och inte fått kontinuiteten. Jag är inte orolig.

Hur det du på sina chanser att starta?

– Det är bra anfallsspelare med här. Men självklart ser jag möjligheterna. Zlatan har slutat och min spelartyp är väl lite mer lik hans, även om jag inte ska jämföra mig för mycket med honom. Men det känns ändå som ett bra läge för mig att kliva fram och jag hoppas att jag får chansen.

”Tror en är klar...”

Under tisdagens träning formerade Janne Andersson en anfallsduon bestående av Marcus Berg och just Emir Kujovic. Det betyder inte att de kommer starta matchen mot Nederländerna, men Kujovic tror ändå att Janne Andersson redan bestämt sig för en av platserna i anfallet.

– Jag tror att en av anfallsplatserna är öppen. Sen är den andra klar. Men vem det är ska jag inte säga…