Exfrun utkastad – bor i tält på gatan

FOTBOLL

En gång ett stjärnpar – nu är hon uteliggare

1 av 4 | Foto: Repubblica TV

De var paret som tycktes ha allt.

VM-skyttekungen Toto Schillaci och hans vackra Rita.

Nu tältar hon på gatan utanför deras gamla hem.

– Jag ångrar inget, säger Rita Schillaci.

Foto: BILDBYRÅN
Toto Schillaci i VM 1990.

Det är villan i Palermo där de under 1990-talet levde som Italiens hetaste fotbollspar. Toto och Rita Schillaci.

Nu tältar hon utanför, på gatan.

– Jag lämnar aldrig mitt hem, säger hon till Repubblica TV.

Italienska nyhetssändningar och tidningar rapporterar alla om nyheten att VM-legendaren Toto Schillacis fru nu bor som uteliggare efter att ha vräkts.

– Jag har snälla grannar som låter mig duscha hos dem och använda deras toalett. Och olika personer kommer och ger mig mat, berättar Rita Schillaci.

Skyttekung i VM

Exmaken Toto vann VM:s skytteliga på hemmaplan i Italien 1990 och blev enormt stor. Hon, Rita, studerade till förskolelärare och bodde med sina föräldrar och fem syskon i Palermos fattigare delar, när han såg henne, blev kär och sa: ”ge upp allt, kom med mig, du är min”.

Hon gjorde så och i flera år levde paret lyckligt jetset-liv på semestrar i Monte Carlo och middagar med Juve-ägaren Gianni Agnelli med familj.

I dag är Rita Schillaci 48 år och nu vräkt från deras gamla hem.

– Jag är oskyldig till allt jag anklagas för, säger hon.

När paret separerade 1996 började hennes problem. Hon och en väninna jobbade i en juvelerarbutik som senare gick i konkurs efter ett inbrott då smycken för stora värden försvann. Enligt polisens utredare var inbrottet fejkat. Efter konkursen hade firman stora skulder, bland annat till en schweizisk juvelerare som man köpt smycken av, och som Rita Schillaci inte kunnat och velat betala.

– Jag har aldrig varit delägare i firman, bara jobbat där, hävdar hon.

Hjälpt med pengar

Toto Schillaci har genom åren hjälpt henne med pengar.

– Han har alltid funnits där för mig. Men han har en ny familj, det är rätt att han tänker på dem nu och måste försörja dem, säger Rita Schillaci i italiensk tv.

Inför det sista beskedet om vräkning, efter år av överklaganden, lämnade hon gasspisen på och försökte få villan att ”explodera”. Nu är hon dock utslängd och huset tillbommat.

– Allt är därinne, mina kläder, smycken, mediciner, allt, säger hon.

Exfru Schillaci vägrar dock att ge upp och har slagit upp ett tält på gatan utanför hemmet där hon en gång var så lycklig. Hon är lågmäld och sansad men bestämd när hon intervjuas.

– Jag lämnar aldrig den här platsen. Toto är den enda man jag älskat. Jag ångar inget. Och en dag kommer sanningen fram, jag är oskyldig.

ARTIKELN HANDLAR OM