Lars Richt

”Sängarna kan ge ett psykologiskt övertag”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Landslaget om nya EM-vapnet

Inför förra EM-slutspelet avvärjde Marcus Allbäck hotet från tunna gardiner och felplacerade kaffemaskiner.

När mästerskapet nu avgörs i Frankrike väljer landslaget att flyga ner specialgjorda sängar till spelarhotellet.

Kanske för att det ligger sedelbuntar i madrasserna.

Det var i fotbollsmagasinet Offside som players manager Marcus Allbäck inför förra EM-slutspelet i Ukraina kommenterade de kommande hoten mot det svenska landslaget.

”Alldeles för ljust i rummen”

– Det är alldeles för ljust i rummen. Det funkar inte om killarna vill vila mitt på dagen eller om de har sovmorgon på grund av en sen match. Det måste vara kolsvart. Men nu ska mörka gardiner vara installerade. Dessutom har vi roddat med kaffemaskiner. När jag själv låg på mästerskap var det inte ovanligt att kaffemaskinen stod på en helt annan våning. Då skulle man lämna rummet, ta hissen, vandra genom hotellet och in i matsalen. Ville man sedan dricka kaffet på sitt rum, då hade det hunnit bli kallt när man kom upp. Nu ska vi ordna så att vi har kaffemaskiner på strategiska platser i våra korridorer, sa Allbäck.

Uttalandet fick stor uppmärksamhet och åsikterna delades mellan de som pekade på ett bortskämt landslag och de som hyllade en extremt ambitiös landslagsledning. Klart är att förbundet fortsätter på inslagen väg.

Sedelbuntar i madrassen?

Inför sommarens Europamästerskap i Frankrike väljer landslagsledningen att skicka ner specialgjorda sängar till hotellet i Pornichet.

– Att vi skeppar specialsängar till Frankrike kan låta drastiskt, men det är en åtgärd vi tänkt igenom noggrant. För att kunna prestera på topp under hela EM räcker det inte bara med att träna och äta rätt. Det är lika viktigt med god sömn. Om vårt initiativ kan bidra till mer utvilade spelare och ökad trivsel är mycket vunnet. Vi tror även att sängarna kan ge oss ett visst psykologiskt övertag när det gäller våra möjligheter att prestera, säger landslagschef Lars Richt i ett pressmeddelande.

En annan förklaring till valet kan vara att landslaget skrivit ett sponsoravtal med en sängtillverkare. Så det kan ha funnits några sedelbuntar gömda i madrasserna.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bildextra: Här är landslagets lyxiga coronabubbla

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars Richt

Herrlandslaget i fotboll