”Jag spydde på att jag inte fick spela”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BORÅS. Tre segrar i rad för Elfsborg.

Fyra matcher i rad för Lasse Nilsson.

– Det var ju många gånger man spydde på att inte få spela i fjol, säger anfallaren efter 2-0 mot Gefle.

Det blev bara tre matcher från start för Lasse Nilsson i fjol. Och årets säsong inledde han med att vara skadad, sjuk och utanför startelvan.

Men när Henning Hauger blev skadad inför AIK-matchen flyttades Viktor Claesson ner som defensiv mittfältare, och Lasse Nilsson gick in som anfallare i en fri roll.

Resultatet därefter, tre segrar för Elfsborg och två mål och ett assist för Nilsson.

– I det läget vi var i då, det får du ju fråga tränaren om förstås, men vi var ju ett lag nära krisstämpeln inför AIK. Då tror jag att han (Magnus Haglund) kände att det var skönt att få in någon som han vet vad han får av.

”Inget fel på självförtroendet”

Mot Gefle imponerade Nilsson, sköt själv in 1-0 och hans skottförsök touchades sen fram till Simon Hedlund, som gjorde 2-0.

Och med målen har självförtroendet gått upp i topp också?

– Det har inte varit något fel på mitt självförtroende någon gång, varken före eller nu.

Men spelmässigt då, du spelade bara tre matcher från start i fjol?

– Jo, men jag hade gott självförtroende då också. Så det är ingen skillnad. Men det är klart att speltiden gör ju att det är roligare att komma och träna. Framför allt på helgerna blir det ju en stor skillnad nu. Det funkade okej i fjol också, vi har ett gott gäng och att åka hit och träna är ju inte världens sämsta jobb ändå. Men under helgerna är det jävligt trist att inte vara med och lira. Det var ju många gånger man spydde på det under de perioderna i fjol. Men nu är det ju kul på helgerna också.

Och nu är du svår att flytta på?

– Ja, men det tycker jag alltid att jag har varit, ha ha.