Det blev målkalas på Gavlevallen

FOTBOLL

Inbytt, målskytt, utbytt och hjälte. 

Det blev en händelserik kväll för Jacob Hjelte.

– Jag har nästan väntat på det här i två år, säger Jacob Hjelte.

Allsvenskans jumbo Gefle var i desperat behov av poäng mot Kalmar FF på tolfte plats.

Det svängde fram och tillbaka, och den det svängde mest för var Gefles Jacob Hjelte.

Drömstart för Gefle

Hemmalaget som bara gjort åtta mål fram till kvällens match, fick en fantastisk start med två mål efter 16 minuter. Men efter reducering följt av kvittering från Kalmar FF såg det länge ut som att lagen skulle få dela på de viktiga poängen.

I 72:a minuten tvingades en skadad Viktor Agardius bäras ut på bår. Agardius som tidigare varit knäskadad tog sig återigen för knät. Utan några byten kvar fick Kalmar avsluta matchen med tio man. Det straffade sig.

Då slog Jacob Hjelte, som ersatte Johan Oremo i första halvlek, till. I matchminut 79 satte han ledningsmålet 3–2, vilket blev avgörande.

– Hur grymt som helst. Jag har nästan väntat två år på det här. Det har varit lite studsar hit och dit som har gått fel. Men äntligen gick den in och det har känns ett tag att nu är det på gång, säger Jacob Hjelte.

Årets första hemmavinst

Kort därefter byttes han ut för att ge plats åt den mer defensiva Kwame Bonsu.

Fick du någon förklaring till bytet?

– Nä, det fick jag inte. Och det skiter jag i. Det är ganska naturlig anledning för Kwame Bonsu kommer in med pigga ben och som är en bättre pressspelare än vad jag är.

Matchen slutade till slut 4–2 till Gefle.

– Det var hemskt skönt det här har vi väntat länge på kan jag säga. Det var tre poäng och äntligen får vi lite utdelning av våra möjligheter, säger Jacob Hjelte.

Poängen och säsongens första hemmavinst var viktiga för Gefle i tabellens bottenstrid, och de ligger nu på samma poäng som nästjumbon Falkenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM