”Hade varit brist på respekt mot Wendt”

FOTBOLL

Mittfältarna tvingas spela vänsterback

Oscar Wendt finns på reservlistan till EM men kallas inte in till landskampen mot Slovenien.

Istället låter Erik Hamrén mittfältarna Sebastian Larsson och Jimmy Durmaz vikariera på vänsterbacken i den näst sista matchen innan mästerskapet.

– Det känns respektlöst att kalla in Oscar för en match, säger Hamrén.

Foto: TT
Jimmy Durmaz.

Många höjde rösten för att Oscar Wendt skulle få plats i den svenska EM-truppen men när Erik Hamrén presenterade sitt manskap fanns istället Martin Olsson och Ludwig Augustinsson med som vänsterbackar. Inför måndagens möte med Slovenien har dock Olsson problem med sina ljumskar och Augustinsson är inte aktuell för spel eftersom han representerar klubblaget FC Köpenhamn på söndagen.

”In och ut igen”

Då får Jimmy Durmaz och Sebastian Larsson göra varsin halvlek som vänsterback.

– Jag hade kunnat kalla in Oscar Wendt som är reserv. Jag pratade med honom efter laguttagningen och talade om att han är reserv. Vi hade ett bra snack då och han sa att han gärna ville vara med om han fick chansen. Men jag tycker att det är fel att ta ut honom här eftersom Martin förhoppningsvis är okej och Ludwig är okej. Det känns respektlöst att Oscar ska komma in för en match då och sedan åka ut igen. Istället testar jag det här sättet.

Hamréns alternativ på vänsterbacken

Martin Olsson, 28, Norwich, 33 landskamper.

Status: Har haft problem med ljumskarna och kommer inte – annat än i absoluta nödfall – matchas mot Slovenien, enligt Hamrén.

Ludwig Augustinsson, 22, FC Köpenhamn, 3 landskamper.

Status: Spelar med sitt danska topplag i helgen och ansluter inte förrän på måndagen till samlingen. Inte med mot Slovenien.

Sebastian Larsson, 30, Sunderland, 81 landskamper.

Status: Den kloke, finfotade högeryttern får kliva ner som vänsterback i andra halvlek mot Slovenien – men spelar på sin naturliga position i första halvlek.

Jimmy Durmaz, 27, Olympiakos, 29 landskamper.

Status: Tränat som vänsterback hela veckan och vänsterbacksvikarierar i första halvlek på måndag. Dynamisk spelare, men lär kunna ha problem med positionsspelet och lär behöva hejdas från att följa med i varje anfall.

ARTIKELN HANDLAR OM