Ibrahimovic nobbade ’Mous’ särbehandling

Publicerad 2016-10-17

Tackade nej till extra ledighet: ”Behöver mig”

Zlatan Ibrahimovic, 35, särbehandlas i Manchester United.

Men svensken nobbade nyligen José Mourinhos plan om extra ledighet.

– Han sa att han ville spela för att laget behövde honom, säger Mourinho.

Följ ämnen i artikeln

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho är återförenade i Manchester United.

Och det medför vissa fördelar.

35-åringen fick en förlängd sommarsemester och gavs även en längre semester än övriga spelare under landslagsuppehållet i september.

– Det är som med kostymer. De bästa kostymerna är skräddarsydda och du måste hitta den storlek som passar dig, motiverade Mourinho Zlatans ledighet i somras.

Nobbade extra ledighet

Men nu har svensken nobbat särbehandlingen.

Mourinho avslöjar att han erbjöd svensken ledigt medan övriga skulle spela ligacupmöte med Northampton – men avböjde.

– Han skulle inte ha spelat mot Northampton. Men eftersom vi hade förlorat matchen innan (3–1 borta mot Watford reds. anm) kom han till mig och sa att han inte ville ha de tre dagar ledigt som jag skulle ge honom. Han sa att han ville spela för att laget behövde honom, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Zlatan inledde ligacupmötet på bänken, men hoppade in i 55:e minuten, vid ställningen 1–1, och hjälpte laget till en 3–1-seger.

”Är ett praktexemplar”

Även under den senaste veckans landslagsspel tränade svensken extra.

Anfallaren la upp en bild på sig själv iförd en mask – mitt under Sveriges VM-kval mot Luxemburg – med texten: ”Det finns ingen fritid, det är bara hårt jobb och mål”.

– Jag vet inte om ledare är rätt ord eller inte. Men jag vet att han är ett praktexamplar. Han är fantastisk, säger Mourinho.

Premier League-mötet Liverpool–Manchester United spelas i kväll klockan 21.00 och sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.