Omar Eddahri klar för Sirius

avErik Wallskog

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N

Omar Eddahri har länge varit klubblös.

Nu är han klar för Sirius, det presenterade klubben på måndagseftermiddagen.

– Jag lockades framför allt av det sportsliga, med de här tränarna kan jag ta ytterligare steg i min utveckling, säger han till klubbens hemsida.

Turerna har varit många runt Omar Eddahri. Rykten om allt från Djurgården till australiensiska Melbourne har florerat, men nu är mittfältarens nästa klubb klar.

På måndagseftermiddagen presenterades 27-åringen av Sirius.

– Det känns bra, det har varit på tapeten i några veckor så det känns kul att vara här. Sirius har ett bra lag med många fina spelare, och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år, säger Eddahri till klubbens hemsida.

”Glada över lösningen”

Eddahri som förra året gjorde åtta mål på 25 matcher för AFC Eskilstuna har skrivit på ett kontrakt över 2018.

– Omar sökte en ny utmaning utomlands, men när han inte riktigt hittade något som passade och bestämde sig för att stanna i Sverige är vi väldigt tacksamma för att han valde Sirius. Vi har haft väldigt bra diskussioner med Omar och hans rådgivare och är glada över att vi lyckades lösa det här, säger den assisterande tränaren Thomas Lagerlöf.

Han fortsätter:

– Omar kombinerar flera egenskaper som passar väldigt bra in i vårt spel. Han är väldigt spetsig och bolltrygg, kan slå ut spelare med fart, men kan också behandla och gömma bollen när det behövs.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM