Dubbla olyckan – han missar och skadar sig

Uppgift: Liverpool-brassen missar kvällens match

Lucas Leiva var en av Liverpool-stjärnorna som missade straff när klubben missade ligacuptiteln.

Enligt Liverpool Echo kommer brassen att missa kvällens ligamöte med Manchester City – eftersom han skadade sig när han missade straffen.

Liverpool föll i söndagens ligacupfinal mot Manchester City – även om det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt efter 1-1 vid full tid. Men det är inte bara en missad titel som tränare Jürgen Klopp behöver gräma sig över efter finalen.

Mamadou Sakho byttes ut med en huvudskada och Daniel Sturridge kämpade med kramp i slutet av matchen. Bägge spelarna är enligt Liverpool Echo stora frågetecken inför kvällens möte med Manchester City på Anfield.

”Har problem”

Ännu värre är det med Lucas Leiva. Brassen stod för en stabil insats som vikarierande mittback på Wembley men fick en tråkig avslutning på matchen.

– Det ser inte ut som att Lucas blir tillgänglig. Han har problem med en muskel från när han slog straffen. Vi måste vänta men jag tror inte att han kommer att kunna spela, säger Jürgen Klopp.

”Väntar på besked från läkarna”

Klopps optimism till trots uppger Liverpool Echo att det inte finns någon chans att Lucas kommer till spel i kväll.

– Med Sakho måste vi vänta på besked från läkarna. Daniel (Sturridge reds anm.) hade kramp så vi får se hur han känner sig. Jag vill inte ta några risker, säger Klopp.

Enligt Liverpool Echo kommer Liverpool-tränaren att göra flera ändringar i startelvan med bland andra Joe Allen, Divock Origi och Adam Lallana från start.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.