Djurgården rasar – stoppar övergången

Bosse Andersson: ”Vi är beredda att gå till Fifa”

Omar Colley.
Omar Colley.

Omar Colley åkte till Genk utan tillåtelse.
Nu stoppar Djurgården affären.
– Vi är beredda att gå till Fifa med det här. De har visat noll respekt för Djurgården och då är det inte aktuellt med en övergång, säger sportchefen Bosse Andersson.

Omar Colley, 23, har ryktats till belgiska storklubben Genk under en längre period. På torsdagskvällen åkte han, utan att berätta det för Djurgården, tillsammans med sina agenter till Genk för att genomgå en läkarundersökning. Därmed missade han också Djurgårdens fredagsträning.

Ett agerande som får sportchefen Bosse Andersson att gå i taket. Fotbollskanalen var först med att rapportera om att Djurgården nu stoppar affären med Genk, vilket Andersson bekräftar för Sportbladet.

"Så gör man inte bara”

– Vi hade fört diskussioner med Genk och haft en bra kontakt. Men vi ville förbereda oss bra sportsligt och att Omar Colley skulle träna fredag och lördag, och sen också spela match på söndag. Därefter kunde vi genomföra en uppgörelse med Genk och Omar åka ner på måndag, säger han.

Men Genk bröt alltså överenskommelsen och betalade en flygbiljett för Colley, samt bokade ett hotellrum och en läkarundersökning.

– Så gör man bara inte. Nu har vi ingen som helst anledning att göra en affär med Genk.

Att en köpande klubb går bakom ryggen på den säljande på det här viset – det måste vara ovanligt?

– Absolut. Vi har sålt många fotbollsspelare de senaste åren och borde veta. Men det här har varit ett väldigt konstigt fall redan från första början. Självklart är man förvånad. Det handlar om en storklubb som slåss för att nå Europa League. De har uppträtt väldigt märkligt och visst är man förvånad.

Djurgården vill gå till Fifa

Har de gett någon förklaring?

– Det finns ingen förklaring som är acceptabel i det här fallet. De är medvetna om att de har på flera punkter fullständigt brutit mot Fifas regler. Vi är beredda att gå till Fifa med det här.

Frågorna många ställer sig är: Visste Omar Colley om att han bröt mot Djurgårdens regler? Eller blev han lurad att åka ner till Belgien?

– Jag har inte pratat med Omar om situationen. Vi har dock en god relation till Omar. Självklart måste vi prata med honom. Men till syvende och sist är det Genk som betett sig illa. De har visat noll respekt för Djurgården. Och då är det inte aktuellt med någon övergång, säger han och fortsätter:

– De har visat en stor brist på respekt och förståelse och bryter som sagt mot alla regler som finns när det gäller spelarövergångar. Det är inte acceptabelt och vi måste agera.

Kan spela mot Elfsborg?

I morgon kommer Djurgårdens tränare Mark Dempsey hålla ett samtal med Colley, för att undersöka om mittbacken är redo att spela söndagens match mot Elfsborg.

– Vi får se vilket skick han är i. Men det är en stor besvikelse att vi inte fått förbereda oss till matchen på sättet vi skulle ha velat, avslutar Bosse Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.