Andersson håller gulddrömmen vid liv

FOTBOLL

NORRKÖPING. Förlustsviten är bruten och Europaplatsen till nästa säsong är säkrad.

Samtidigt blåste Norrköping lite liv i guldstriden med sin seger mot Falkenberg.

– Allsvenskan lever än i alla fall, säger Norrköpings Linus Wahlqvist.

IFK Norrköping kom till matchen mot Falkenberg med tre raka förluster och det började inte bra mot tabelljumbon. Falkenberg tog ledningen, men efter en hel del missade lägen kunde till slut Norrköping vinna med 2-1.

– En väldigt lättnad. Det var inte mycket firarkänsla efter målet utan mest bara skönt, säger segerskytten Sebastian Andersson.

”Kul för oss spelare”

I och med vinsten säkrade ”Peking” även spel i Europa nästa säsong.

– Fantastiskt skönt för laget och klubben. Sedan blir det kul för oss spelare och testa det igen, säger Andersson.

Guldstriden då? I och med Malmös förlust mot Östersund i lördags skiljer nu fyra poäng mellan ettan Malmö och tvåan Norrköping, med tre matcher kvar att spela, samtidigt som AIK spelar sin match i den 27:e omgången i kväll mot IFK Göteborg.

– Allsvenskan lever än i alla fall. Det blev lite mer spännande. Vi är jätteglada över Europaplatsen, och nu ska vi försöka ta våra poäng på slutet, säger högerbacken Linus Wahlqvist.

”Inte så mycket att förlora”

– Vi kan bara göra vårt. Vi har inte så mycket att förlora. Vi har säkrat tredjeplatsen och kan bara vinna guldet, som max, säger Sebastian Andersson.

Norrköping kan få hjälp i guldracet av gårdagens motståndare Falkenberg, som möter Malmö på hemmaplan på onsdag. Även om FFF redan är klart för superettan nästa säsong vill de gärna ha en roll i guldstriden.

– Vi ska förstöra så mycket som möjligt. Det brukar bli bra matcher mot Malmö och vi kryssade mot Malmö hemma förra året. Det är inte omöjligt, säger Falkenbergsmålvakten Alexander Lundin.

ARTIKELN HANDLAR OM