Fotbolls-EM 2016

Hyllar Ronaldo: ”Bäst fysik i fotbollsvärlden”

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

”Finns ett inslag av fåfänga”

En hypervältränad kropp - och en vilja att bli den ”perfekte atleten”.

Det menar Jamie Redknapp är Cristiano Ronaldos framgångsrecept.

”Där finns helt enkelt ingen fotbollsspelare med bättre fysik än Cristiano Ronaldo”, skriver Redknapp i sin kolumn i Daily Mail.

Att ägna sig åt styrketräning och ha en personlig tränare är, sett till hela fotbollens historia, ett relativt nytt fenomen. I sin kolumn i Daily Mail skriver den förre detta Liverpool-mittfältaren och engelske landslagsmannen Jamie Redknapp om det hela.

Trots att styrketräningen i dag är normen inom fotbollen råder det enligt Redknapp ingen tvekan om vem som besitter den bästa fysiken.

”Där finns helt enkelt ingen fotbollsspelare med bättre fysik än Cristiano Ronaldo. Folk säger att den portugisiska stjärnan är en galning men han har lagt ner så mycket tid för att bli den perfekte atleten”, skriver Redknapp och fortsätter:

”Hjälpt honom hålla sig skadefri”

”Med sina 185 centimeter har han en naturlig styrka - när han enbart var 19 år, upplevde jag hur svårt det var att ta bollen från honom - och han har spenderat år med att flitigt arbeta för att förbättra sin fart och styrka”.

Att spendera tid i ett gym är någonting som Jamie Redknapp är övertygad om gynnar dagens spelare.

”Du behöver bara kolla på Ronaldo för att se fördelarna. Han har en sådan grundstyrka, vilket har hjälpt honom att hålla sig skadefri”, skriver Redknapp och fortsätter:

”Han har haft det underliga hamstringproblemet men jag kan inte komma ihåg att han har haft någon stor operation eller spenderat någon längre tid vid sidlinjen. Jag skulle också älska att få veta hemligheten bakom hur han lyckats bibehålla kvickheten i sina fötter, då det finns en risk att för mycket arbete i gymmet kan leda till att du blir stelbent”.

”Måste hålla världsrekordet”

Även om Jamie Redknapp hyllar Cristiano Ronaldo passar han ändå på att skicka en pik mot portugisens vanliga målfirande, där han drar av sig tröjan.

”Där finns också ett inslag av fåfänga med Ronaldo. Han måste hålla världsrekordet för hur snabbt han drar av sin tröja och där finns aldrig ett hår på hans kropp, vilket markerar hans porlande muskler. Du kan inte föreställa dig att Lionel Messi spenderar lika mycket tid på sin kropp!”

”Ändå är det ingen tvekan om att allt detta arbeta har hjälpt Ronaldo att bibehålla sin toppform och bli en av de bästa spelarna i världen”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel!

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Så fick Ronaldo sin superkropp

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Jamie Redknapp

Cristiano Ronaldo

Fotbolls-EM