”Var en tackling så blev hon kär direkt”

Publicerad 2016-06-19

Guidetti, Lewicki och Hiljemark om hur de träffade kärleken: ”Hon tog reda på vem jag var”

John Guidetti träffade sin Sanna redan som tolvåring, för Lewicki och Sofia började det med en blick på McDonalds – medan Hiljemark såg sin blivande sambo Elin på Instagram första gången.

PORNICHET. I en glassbar, efter en blick på McDonalds, på en fotbollsmatch, trots en glidtackling...

Här berättar de svenska EM-spelarna om hur de fann den stora kärleken.

– Vi träffades när vi var tolv år, berättar John Guidetti.

I helgen har spelarna besök av sina familjer på spelarhotellet i Pornichet.

Sverige har haft en tung EM-inledning.

Men på lördagen fick de koppla bort EM och allvaret för ett dygn. På eftermiddagen kom nämligen spelarnas familjer på besök på hotellet här i Pornichet och stannade över natten till söndagen innan de flesta av dem åker hem till Sverige i den av förbundet arrangerade resan. På söndagen vidtar sedan lagets förberedelser inför ödesmatchen mot Belgien på onsdag.

– Det är viktigt att kunna koppla av lite. Det blir väldigt mycket fotboll annars de här veckorna, säger Andreas Isaksson.

”Tvingades bära ut henne gråtandes”

I plusartikeln här nedan berättar spelarna om hur de mötte sina flickvänner/fruar. Många av dem träffades redan i gymnasiet.

John Guidetti träffade sin Sanna ännu tidigare.

– Vi träffades när vi var tolv år och gick i samma skola. Vi var bästa vänner först så det har varit en resa, berättar anfallaren.

– Första gången hon träffade min pappa var när vi gick i Nybohovsskolan och jag hade dragit en glidtackling på henne in i stängslet. Han tvingades bära ut henne ur buren gråtandes för då hade jag dragit en full saxning (skratt). Det är så det är.

Då föll hon?

– Det var en tackling så blev hon kär direkt. Nej, men det är coolt.

McDonalds och Instagram

För Oscar Lewicki och hans Sofia började det med bara en blick på McDonalds.

– Vi såg varandra bara då. Vi visste inte vem den andra var. Sedan tog hon reda på vem jag var, vi fick kontakt och började träffas.

Oscar Hiljemark såg sin blivande sambo Elin på Instagram första gången.

Hans beskrivning i italienska Corriere dello Sport av hur det sedan gick till när han fångade henne har blivit lite av en klassiker (delvis beroende på en lite vidlyftig översättning till italienska):

– Vår historia är som tagen ur en film. Jag var hemma en kall natt i Eindhoven och plötsligt dök hon upp när jag sökte efter en tjejkompis. Hennes foton gjorde mig helt kär. Vacker och elegant såklart, men Elin hade något speciellt. Det var en svår jakt. Jag gillade hennes bilder flera gånger, men inget hände. Någon vecka senare skrev jag ett meddelande på Facebook, och sedan ett till… och ett till. Slutligen så svarade hon, berättade Hiljemark.