AIK-profilens känga till Alm: "Fegt och egoistiskt"

FOTBOLL

Martin Åslund rasar: ”Satt klubben i en skitposition”

Andreas Alm har fått sparken och Rikard Norling ersätter.

Tv-profilen, AIK:aren och tidigare lagkompisen Martin Åslund skickar nu en rejäl känga till Alm.

”Han har satt klubben i en skitposition, tagit spelartruppen som 'gisslan'. Fegt och egoistiskt”, skriver han på Twitter.

I går uppgavs det att Andreas Alm redan fått sparken som tränare för AIK. Trots det tränade han laget och mötte sedan pressen.

– Jag tror inte att en tränare som inte har avtal med laget kan leda laget en derbyvecka, sa Alm inför den samlade mediakåren.

Men på fredagen fick han sparken och Rikard Norling är presenterad som ny AIK-tränare. Nu får Alms agerande under säsongen kritik från tv-profilen och AIK:aren Martin Åslund.

”Vilken tröttsam rapportering kring AIK. Förvånad att inte fler ifrågasätter Alms utspel där han varit med, (inte ensam om det, jag vet), att sätta klubben i en skitposition. Tagit spelartruppen som 'gisslan'. Fegt och idiotiskt och inget som hänt innan ursäktar det”, skriver han på Twitter.

"Inte snyggt"

Åslund skickar även en känga till, vad man kan anta är, AIK:s styrelse.

”Det finns mycket att anmärka på gällande agerandet 'ovanför' Alm och utan att ha full insyn kan man konstatera att flertalet bör rannsaka sig själv. Men en sådan utvärdering bör ske i lugn och ro inte för öppen ridå. Då vrids det till på ett sätt som inte gynnar någon”, skriver han.

Martin Åslund spelade i AIK 1999-2004, och sympatiserar fortfarande med klubben. Fyra av hans sex år i AIK var han lagkamrat med just Andreas Alm.

”Hade Alm verkligen upplevt allt han beskriver som så jobbigt som han säger hade det enda rakryggade att göra varit att avgå. Väljer man att fortsätta kan man inte göra sådana utspel i efterhand. Luktar planerat lång väg. Inte snyggt. Med allt det sagt har Alm verkligen gjort ert godkänt arbete i AIK. Stort tack för det."

Sportbladet har varit i kontakt med Martin Åslund, som önskar att inte kommentera ämnet mer.

ARTIKELN HANDLAR OM