Appelqvist målskytt – räcker det till OS?

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hoppet om Rio lever för mittfältaren

Emilia Appelqvist gjorde Djurgårdens mål.
Foto: Bildbyrån
Emilia Appelqvist gjorde Djurgårdens mål.

På tisdag tar Pia Sundhage ut den svenska OS-truppen.
Svåraste frågan: ska hon chansa med Emilia Appelqvist, 26, som gjorde mål i söndagens comeback?
– Det hon gör i dag räcker en bit men inte hela vägen, säger förbundskaptenen till Radiosporten.

Foto: TT
Appelqvist.

Är Emilia Appelqvist i toppform är hon given i landslaget. Då är hon ett självklart namn i den 18 spelare breda trupp som Pia Sundhage tar ut till OS i augusti.
Men för sex veckor sedan skadade Appelqvist knäet och tvingades till operation. Skulle hon ens hinna tillbaka i spel till tisdagens uttagning?

"Hoppas in i det sista"

Jo, under söndagen fick mittfältaren hoppa in för sitt Djurgården mot Umeå. Hon gjorde sitt lags tröstmål i 1–3-förlusten och sa efteråt att hon inte har gett upp tankarna på Rio.
– För mig var det viktigt att bita ihop och komma tillbaka. Jag kan bara göra mitt så får vi se vad förbundskaptenen väljer, men jag hoppas in i det sista, säger Appelqvist till Radiosporten.

"En bit ifrån matchform"

På läktaren satt Pia Sundhage.

Hon har svurit att inte upprepa misstaget från VM i fjol, då flera spelare anlände till Kanada slitna eller småskadade. Så hur ser hon på Appelqvist?

– Jag tittade enkom på henne, boll och medspelare, och jag gjorde lite statistik för det här är ett svårt beslut. Vi måste ha hela och friska spelare till OS och det är oklart hur lång tid tar det tills hon kommer i matchform. Jag tycker hon är en bit ifrån, säger Pia till Radiosporten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.