Om Zlatankritiken: ’Visste inte om det’

FOTBOLL

Volvos försvar: ”Visste inte att han skulle sluta nu”

Redan i april spelade Zlatan Ibrahimovic in sin avskedsfilm.

Men Volvo visste inte att Zlatan skulle sluta efter EM.

– Det var självklart att han skulle sluta en dag – men det var bara Zlatan själv som visste när det skulle ske, säger Volvos marknadsdirektör Per Carleö.

Dagen innan Sveriges sista gruppspelsmatch mot Belgien kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic, 34, slutar i det svenska landslaget.

– Sista matchen för Sverige i EM blir min sista match för Sverige. Jag kommer inte delta i OS så hoppas vi går så långt som möjligt här, sa Ibrahimovic.

Under helgen släpptes även Volvos senaste reklamfilm där Zlatan Ibrahimovic tar ett känslosamt avsked och lämnar över landslaget till nästa generation med att hänga upp sin tröja i Rosengård. Filmen gav de flesta gåshud medan några tyckte att Ibrahimovic sålde sitt avsked.

”Bara Zlatan visste när det skulle ske”

Nu slår dock Volvos marknadsdirektör Per Carleö ifrån sig kritiken i en intervju med Resumé. Carleö påstår att Volvo inte visste om att Zlatan skulle sluta – trots att reklamfilmen spelades in i april.

– Det var självklart att han skulle sluta en dag – och alla som älskar honom och fotboll vet att det skulle bli en sorglig sådan. Men det vara bara Zlatan själv och hans familj som visste när det skulle ske, säger Carleö.

Resumé: Så ni visste inte när han skulle sluta?

– Nej. Men att han skulle sluta, någon dag, det visste vi nog alla. Vi har utformat projektet på ett sätt så att det funnits möjlighet att anpassa beroende på utkomst och tidpunkt. Guld i EM, medverkan i OS eller nästa mästerskap. Hade Sverige vunnit EM så hade vi kanske fått ändra lite i fansens reaktioner, men inte i grundstoryn.

”Hyllning till en av de största”

Antalet visningar på filmen har slagit alla siffror Volvo tidigare varit i närheten av, men Carleö köper inte resonemanget att företaget köpt Ibrahimovic avsked.

– Jag håller inte med. Det här är en hyllning till en av de största idrottsstjärnor vi har haft i Sverige, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM