Sågas efter nya målvaktsfiaskot

Uppdaterad 2016-12-12 | Publicerad 2016-12-11

”Sluta larva dig och gör ditt jobb”

Sex insläppta mål på två matcher.

Då sågas Liverpools målvakt.

– Han måste sluta larva sig, säger klubbikoen Jamie Carragher.

Följ ämnen

Loris Karius värvades in och konkurrerade ut kraftigt ifrågasatte Simon Mignolet.

Men nu har även den 23-årige tysken gett Liverpool-fansen – och framförallt tränaren Jürgen Klopp – huvudbry.

Förra helgen släppte han in fyra (!) mål mot Bournemouth.

Och mot West Ham kom nästa bottennapp.

I den första halvleken stod målvakten för två minst sagt tveksamma ingripanden; först i den 27:e minuten då han hade en tveksam positionering när Dmitri Payet knorrade in en frispark – och sedan i den 39:e då han tvekade i sin utrusning och tillät Michail Antonio placera in 2-1.

”Sluta larva dig”

Då plockade klubbikonen Jamie Carragher fram motorsågen.

– Mitt råd till Karius är: Sluta larva dig och gör ditt jobb. Han är överallt och ingenstans. Vid 2-0-målet springer han ut och börjar flaxa med armarna, sen fryser han helt plötsligt till is, säger Carragher enligt Mirror.

Nära att vända

Divock Origi tryckte in kvitteringen till 2-2 tidigt i den andra halvleken efter en tabbe av West Ham-målvakten Darren Randolph och Liverpool låg sedan på för ett ledningsmål. Närmast var man när Jordan Henderson drog på från distans – men då Randolph sin klass med en högklassig räddning och matchen slutade alltså oavgjort.

– Jag har blandade känslor just nu. Å ena sidan är jag missnöjd med resultatet, å andra sidan tycker jag att vi skapade tillräckligt med chanser att vinna. Det kändes som att vi var i deras straffområde hela tiden. Men vi hade inte marginalerna på vår sida, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool ligger trea i tabellen.