Svennis tar över ny fotbollsklubb i Kina

avElvedin Basic

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppges tjäna fyra miljoner pund per år

Foto: TT
Sven-Göran Eriksson.

Sven-Göran Eriksson lämnade nyligen toppklubben Shanghai SIPG i kinesiska högstaligan.

Nu tar han över andradivisionslaget Shenzhen FC, skriver nyhetsbyrån AFP.

Efter nästan två år i Shanghai SIPG valde Sven-Göran Eriksson att gå vidare i karriären. Han har knappt hunnit vila i en månad innan han nu är klar för Shenzhen FC, i den kinesiska andradivisionen, skriver Fotbollskanalen som har tagit uppgifterna från nyhetsbyrån AFP.

The Sun uppger att tränaren signar på ett treårskontrakt där "Svennis" kommer att tjäna fyra miljoner pund per år.

– Jag har varit i Kina i 3,5 år och känner att jag vill fortsätta jobba med fotboll i Kina, säger Eriksson till TT och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi spela bra fotboll och förhoppningsvis kan vi vinna många matcher. Målet är att gå upp i Superligan.

Tar över storspelarens lag

Shenzhen FC togs över av tidigare Milan-spelaren Clarence Seedorf som började i juli. Holländaren misslyckades med att upp Shenzhen i högstaligan vilket gör att "Svennis" nu får chansen.

På klubbens sociala medier kan man se svensken presenteras på en presskonferens.

■ ■ ■

Eriksson slog igenom som tränare med IFK Göteborg i början på 1980-talet då han bland annat ledde laget till seger i Allsvenskan, Uefacupen och Svenska cupen. Därefter tränade han en rad europeiska storklubbar som bland annat SL Benfica, AS Roma och SS Lazio. Han har även varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM