”Ibrahimovic förbättrar uppenbarligen vårt lag”

FOTBOLL

Oväntade klubben bekräftar kuppen för Zlatan

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic kan hamna i USA – och Philadelphia Union njuter.

Klubben får nämligen motsvarande 415 000 kronor om så blir fallet.

Anledningen är att man ”upptäckte” svensken.

Zlatans fastigheter – lyx i massor

Fotbollen i USA kokar i förhoppningen om att Zlatan Ibrahimovic anländer till den amerikanska ligan, MLS, efter att ha avslutat sin sejour i Paris Saint-Germain.

Los Angeles Galaxy har pekats ut som storfavorit att lägga vantarna på svenskstjärnan.

Redan innan Zlatan meddelade att han skulle lämna Paris Saint-Germain var det dock en annan amerikansk klubb som skapade oväntade Zlatan-rubriker.

En supporter till Philadelphia Union skymtade en bild av Zlatan Ibrahimovic genom en fönsterruta på klubbkontoret.

”Vi var etta på bollen”

Senare har det framkommit att det är Philadelphia som har ”Discovery Rights” på svensken – vilket innebär att andra amerikanska klubbar måste betala ersättning om de i stället värvar Zlatan.

Och att Zlatan skulle flytta till Philadelphia förefaller föga troligt, och nu bekräftar Philadelphias tränare Jim Curtin att Zlatan inte satts ut på klubbens Discovery-lista i någon större tro att man skulle värva honom.

– Om det var ett strategiskt beslut att placera honom på listan? Möjligen. I vår liga finns det olika unika möjligheter att bli belönade när spelare kommer hit om man är ute i god tid. Jag vill ge beröm till hela vår tekniska stab för att ha varit etta på bollen, säger Curtin till ESPN.

Enligt ESPN kommer Philadelphia därför att få 50 000 dollar, motsvarande 415 000 kronor, i kompensation av den MLS-klubben som eventuellt värvar svensken.

”Kan inte begripa”

Curtin betonar att Zlatan är hemskt välkommen till Philadelphia, men ser också det roliga i att det ens pratas om det.

– Om du frågar mig om jag hade velat ha Zlatan i mitt lag så ja, det hade jag velat. Vi vill alltid uppgradera vårt lag, vi vill alltid bli bättre och han förbättrar uppenbarligen vårt lag. Han är en mästare. Vart han än spelar så vinner han och gör mål. Jag kan inte begripa att jag svarar på frågor om detta förresten, säger han med ett skratt och avslutar:

– Ja, det vore fint om vi kunde få honom.

■ ■ ■

LÖRDAG 21.00: SE CUPFINALEN PSG-MARSEILLE – GRATIS PÅ SPORTBLADET.SE.

Vi sänder Zlatans sista match i PSG.