Efter skadan: Lewicki ska magnetröntgas

FOTBOLL

Malmö FF drabbades av fyra skador i mötet med Hammarby.

För Oscar Lewicki och Guillermo Molins väntar magnetröntgen under fredagen.

”Främst för att se att det inte är något större inför EM”, skriver lagläkaren Pär Herbertsson i ett sms till Sportbladet, med hänvisning till att Lewicki ska undersökas.

På uppvärmningen inför gårdagens match mot Hammarby rev Rasmus Bengtsson och Guillermo Molins upp skadekänningar. Under matchen fortsatte skadorna komma för Malmö FF, då både Oscar Lewicki och Jo Inge Berget fick bytas ut. I samtliga fall handlar det om ljumskproblem.

– Jag vet inte om det är konstgräsmattan eller något annat som spökar. Men fyra ljumskskador på en som samma match är ovanligt, sade Guillermo Molins till Sportbladet efter matchen.

”Måste undersöka spelarna mer”

Oscar Lewicki, som är uttagen till EM-slutspelet nästa månad, kommer att magnetröntgas under fredagen. Det med anledning av det kommande mästerskapet.

”Jag har inte sett någon av spelarna men det är beställt MRI på Lewicki till i morgon främst för att se att det inte är något större inför EM och givetvis för ev spel i MFF nästa helg”, skriver Malmö FF:s lagläkare Pär Herbertsson i ett sms.

Förutom Oscar Lewicki meddelar Pär Herbertsson att även Guillermo Molins kommer magnetröntgas under fredagen.

På Malmö FF:s hemsida har klubbens naprapat Wilner Registre uttalat sig om de fyra skadorna.

– Det finns olika alternativ att jobba med. Vila, behandling och alternativ träning till exempel. Vi måste undersöka spelarna mer innan vi kan gå in på närmare detaljer.

”Antar att ingen kan spela mot Falkenberg”

För Sportbladet vill Registre dock inte kommentera skadorna ytterligare.

”Jag har uttalat mig om den nuvarande situationen hos oss via vår hemsida och vill i nuläget inte gå in på några närmre detaljer”, skriver Wilner Register i ett sms.

Ingen i kvartetten ser dock ut att ha åkt på några allvarligare skador.

”Jag antar att ingen av de skadade spelarna kan spela på måndag mot Falkenberg. Vad jag förstår gick alla ut i tid och att inte skadorna skall vara särskilt stora”, skriver Pär Herbertsson.

Malmö FF spelar sin nästa match på måndag, då de tar emot Falkenbergs FF.