Här är svenska EM-låten – efter att Zlatan ratat första versionen

Superstjärnan arkitekt bakom kampsången – ”Den var inte okej”

Den officiella svenska EM-låten är här.

Och den faller Zlatan Ibrahimovic i smaken.

Sveriges lagkapten ratade nämligen en tidigare version.

Att svenska Zara Larsson tillsammans med David Guetta gör den officiella EM-låten ”This One's For You” för mästerskapet i Frankrike i sommar var redan klart.

Nu är det även klart att Frej Larsson och Joy gör den svenska kampsången till sommarens fotbollsfest.

Låten heter ”Mitt team” och var ursprungligen en idé från landslagets största stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

”Låten har redan vunnit EM”

PSG-stjärnan nobbade också ett första förslag till svensk EM-låt.

– Den var inte okej. Jag vill ha en låt som vi kan gå in och slakta till. Efter någon månad kom en låt som klickade direkt. Den ger hela laget och Sverige en push. Den beskriver attityden hos det nya Sverige. Låten har redan vunnit EM. Det är en låt du tar med dig in på planen för att ge 200 procent. Nu återstår bara att vi också vinner, säger Zlatan i ett pressmeddelande från fotbollförbundet.

”Vi hade en tuff väg”

Frej Larsson är bekant från grupper som Slagsmålsklubben och Maskinen. Skånskan Joy M’Batha har rappat med just Maskinen och blev tidigare i år utsedd till Årets nykomling vid galan P3 Guld.

– Det är en låt som säger att nu är det på riktigt. Vi hade en tuff väg till EM. Men nu är vi där och då ska vi knuffas med de stora nationerna. Alla ska vara med i ”Mitt team” – laget, fansen i TV-soffan, de på plats – alla! säger Zlatan.

Fotbolls-EM i Frankrike startar den 10 juni och pågår till och med den 10 juli då finalen spelas. Sverige spelar sin första match den 13 juni mot Irland.

Lyssna på låten på Spotify här

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.