”Inga hemligheter för att stoppa Ibra”

Publicerad:

FOTBOLL

Skadedrabbat City går för seger mot PSG

Mangala ska försöka stoppa Zlatan i CL-kvartsfinalen.
Foto: AFP
Mangala ska försöka stoppa Zlatan i CL-kvartsfinalen.

PARIS. Manchester City kommer till Paris utan två av sina stjärnor, men med ambitionen att slå PSG på bortaplan.

Eliaquim Mangala får ta hand om bevakningen av Zlatan Ibrahimovic.

– Det finns inga hemligheter för att stoppa Ibra, han säger ju själv att han bara värmer upp, säger City-försvararen dagen före match.

Efter ett träningspass på morgonen i England anlände Manchester City den franska huvudstaden på eftermiddagen och man gjorde det utan ett par av sina största stjärnor.

– Yaya Touré har problem med sitt knä och kan inte spela, tvingas Citys tränare Manuel Pellegrini konstatera dagen före match.

Sedan tidigare är också mittbacken Vincent Kompany borta från spel, medan Joe Hart lär vara tillbaka från start i City-målet i morgon.

”Spela vårt vanliga spel”

Pellegrinis gäng slog Bournemouth med 4–0 i helgen, efter tre raka matcher utan mål. I morgon blir motståndet bli tuffare på Parc des Princes, men engelsmännen kommer inte till Paris med en defensiv spelplan.

– Vi ska spela vårt vanliga spel. Vi har inte kommit till Paris för att spela 0–0. Båda lagen har lika god chans att gå vidare, även om vi vet att det är en svår match, säger Pellegrini.

”Måste se upp med Ibra”

I hans backlinje lär fransmannen Eliaquim Mangala få uppdraget att sätta stopp för Zlatan Ibrahimovic, som gjort 30 ligamål för PSG under säsongen.

– Det finns inga hemligheter för att stoppa Ibra. Han säger ju själv att han bara värmer upp… Paris är ju inte bara Ibrahimovic, men det är uppenbart att han är i god form och att vi måste se upp med honom, säger Mangala till Bein före matchen.

Zlatan Ibrahimovic spelar kvartsfinal i Champions League för åttonde gången i karriären och säger att han känner ro inför uppdraget.

– Den här matchen är förstås jätteviktig för alla, för mig, för klubben, för staden, för det här landet, men jag känner mig ganska lugn. Jag är i form, fysiskt är jag i bra slag, jag känner mig fokuserad och har gott självförtroende, säger Zlatan till Uefa inför onsdagens möte med Manchester City.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.