Schack

Gerrard får en roll inom akademin

Av: 

Elvedin Basic

FOTBOLL

Byter skorna mot taktiktavlan

Förra månaden bekräftade Steven Gerrard att han lägger skorna på hyllan.

Nu skriver The Mirror att den forne Liverpool-spelaren istället kommer att ta fram taktiktavlan.

Steven Gerrard kommer att ta en tränarroll inom Liverpools akademi för att lyfta fram nya Liverpool-stjärnor, skriver The Mirror.

Den gamle landslagsmittfältaren meddelade sin fotbollsavgång i november.

Gerrard har enligt uppgifterna lyssnat och tagit råd från A-lagstränaren Jürgen Klopp, och valt en lågmäld roll snarare än börja sin tränarkarriär i rampljuset med ett A-lag.

Men Klopp och Liverpool ser Gerrard som en framtida manager för klubben, och en roll vid akademin kan vara det första steget mot det målet.

Den tidigare Liverpool-kaptenen har själv varit en produkt i akademin och gått hela vägen upp till A-laget. Klubben har producerat spelare som Michael Owen, Robbie Fowler och den senaste nya stjärnan Ben Woodburn, 17, som nyligen blev klubbens yngsta någonsin målskytt genom tiderna.

Chans till PL-titeln

Gerrard tackade nej till andra möjligheter, bland annat att bli tränare för League One-laget MK Dons, samt spel i italienska AC Milan.

Gerrard spelade 710 matcher för Liverpool och vann Champions League 2005, men lyckades aldrig vinna en Premier League-titel.

Vid en tränarroll i klubben kan det här bli en startpunkt för Gerrard att vinna en Premier League-titel som han inte lyckades med som spelare.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 1,5 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Steven Gerrard

Liverpool FC

Jürgen Klopp

Premier League