PSG uppges erbjuda kontrakt åt Arsène Wenger – som president

Av: Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Darren Staples / X90183

Arsène Wenger kan återvända till hemlandet Frankrike i sommar.

Men inte för att ta igen sig på Rivieran – enligt The Mirror kommer fransmannen att erbjudas rollen som president i PSG.

Där skulle 68-åringen få arbeta tillsammans med Thomas Tuchel som väntas ta över tränarjobbet efter Unai Emery, skriver tidningen.

Efter 22 år i klubben kommer Arsène Wenger lämna Arsenal i sommar .

”Efter noggranna överväganden och diskussioner med klubben känner jag att det är rätt tid för mig att kliva av efter den här säsongen”, skrev Wenger på Arsenals hemsida.

Både ESPN och Daily Mail rapporterar dock att det inte var fransmannen själv som tog beslutet att lämna klubben – Wenger uppges helt enkelt ha fått sparken efter att ha tappat ledningens förtroende.

”Wenger valde att tillkännage sin avgång på sina egna villkor i stället för att bli bespottad och sparkad i slutet av säsongen”, skriver ESPN.

Vill åt Wengers kontaktnät

Enligt The Mirror står Wenger dock inte utan nya intressenter i sommar. Tidningen skriver att den franska jätteklubben PSG väntas erbjuda honom ett kontrakt. Men inte som tränare – utan som president. Wengers långa erfarenhet av spelet och politiken utanför planen, samt hans breda kontaktnät, uppges locka PSG.

Om Wenger tackar ja skulle han kunna få jobba med den tidigare Dortmund-tränaren Thomas Tuchel, som enligt The Mirror väntas erbjudas jobbet som tränare efter Unai Emery. Emery uppges få lämna klubben efter PSG:s tidiga uttåg ur Champions League.

”Samma tävlingsinstinkt som alltid”

Arsenals vd Ivan Gazidis fick i fredags frågor om han trodde att Arsène Wenger kommer att ta ett nytt jobb efter att ha lämnat klubben.

– Han är i fin form.

– Han har samma tävlingsinstinkt som han alltid haft, men det är en fråga för honom, svarade Gazidis.

Publicerad: