Bilden skapar frågor – CL-lottningen riggad?

FOTBOLL

Romas säsongskortsinnehavare ska ha fått ett mejl om Champions League-semifinalen mot Liverpool.

Problemet med det, undrar ni?

Mejlet ska ha skickats innan lagen lottats.

En skärmdump av ett mejl, som ska ha skickats från Roma till klubbens säsongskortsinnehavare, har fått en del fotbollsfans att höja på ögonbrynen.

Att det står att det går att köpa biljetter till Champions League-semifinalen mellan Roma och Liverpool den 2 maj är inget konstigt.

Men det hela blir märkligt när det visar sig att mejlet ska ha skickats ut i går – en dag innan lagen ens lottats mot varandra.

Daily Mail skriver att webblänken snabbt togs bort, men att teorierna om att Uefas lottning var uppgjord på förhand redan var många.

Anklagats tidigare

Det är inte första gången en lottning anklagas för att vara riggad inom fotbollen. Bara så sent som förra året skrev spanska AS att Uefa skulle kunna ha haft olika temperaturer på bollarna för att hålla de spanska lagen ifrån att spela mot varandra, något som det också har ryktats om kring VM 2006.

”Hur kan bollen vara varm eller kall? Det är omöjligt. Jag skulle aldrig fråga någon av de som vi bjuder in att genomföra lottningen att göra något oärligt när de tar upp bollarna. Det är ett skämt”, sa Uefas Giorgio Marchetti ifjol enligt Daily Mail.

Sepp Blatter, som stängdes av i samband med Fifa-skandalen, är däremot av en annan åsikt.

– Jag såg med egna ögon hur det fuskades. Det handlade om en europeisk tävling. Det var tydligt att man letade efter vissa speciella bollar i urnan. Det går att göra så om man värmer upp eller kyler ner några av bollarna, har Blatter tidigare sagt till schweiziska tidningen Blick.

ARTIKELN HANDLAR OM