Hårda Özil-sågningen: ”Inte värd tröjan”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mesut Özil gjorde en slätstruken insats när Arsenal åkte ur Europa League.

Nu sågas han av klubblegendaren Martin Keown.

– Han förtjänade inte att bära tröjan, säger Keown i BT Sport.

Det blir inget spel i Champions League för Arsenal nästa säsong heller.

Laget hamnade utanför topp fyra i ligan och på torsdagen föll ”Gunners” i den avgörande semifinalen borta mot Atlético Madrid i Europa League.

– Jag är väldigt ledsen. Vi gav allt vi hade i kväll men tog inte vara på våra chanser, sa tränaren Arsène Wenger efter uttåget.

”Lever inte upp till det”

Arsenal skapade stundtals hårt tryck mot Atlético, men lyckades inte vaska fram hälften så många målchanser som spanjorerna och föll till slut med 0–1. Efteråt var det många experter som anmärkte på storstjärnan Mesut Özil. Tysken hade som vanligt höga förväntningar på sig inför mötet men gjorde en slätstruken insats.

Nu sågas han rejält av Martin Keown.

1 av 2 | Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

I brittiska BT Sports gick Arsenal-legendaren till hård attack mot tysken och menade att han ”kommer att bli ett stort problem” för Wengers efterträdare.

– Wenger har investerat väldigt mycket pengar i den här spelaren och jag ser inte att han (Özil) lever upp till det. Han förtjänade inte att bära tröjan i kväll, säger Keown enligt Daily Mirror.

Özil har missat flera matcher under säsongen på grund av skador och sjukdomar, något som Martin Keown tidigare avfärdat som rappakalja.

”Lurar mig inte”

I oktober anklagade han mittfältaren för att bluffa.

– Plötsligt var han skadad igen. Jag menar, han spelade nio minuter mot West Brom, hur blev han skadad där? Han testar Wenger mer än någon annan spelare har gjort, sa Keown då.

Nu fortsätter han kritiken på samma spår.

– Han kommer få något mentalt sammanbrott och kommer inte kunna spela i helgen. Jag vet inte hur många gånger han varit sjuk den här säsongen. Den här killen lurar inte mig. Han ger inte allt, det finns mycket mer att ge, säger Keown.

– Han gråter bara krokodiltårar. Mig lurar han inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.